Tuesday 27 September 2011

Στους Θεσσαλονικείς αντιστοιχούν λιγότερα από 3 τμ πρασίνου

Στον δήμο Θεσσαλονίκης είναι καταγεγραμμένο ότι υπάρχουν περίπου 50.000 δέντρα. Από την αρχή του έτους έχουν ήδη φυτευτεί 2.850 δέντρα ενώ για τον μήνα Οκτώβρη αναμένονται να φυτευτούν άλλα 1400.

"Η πόλη μας είναι μια γκρίζα πόλη. Κάθε πόλη στην οποία αντιστοιχεί λιγότερο από 10 τμ πρασίνου σε κάθε κάτοικο, έχει πρόβλημα", επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος και Ελεύθερου χώρου, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

"Γενικά, σε κάθε πολίτη αντιστοιχούν περίπου 2,7τμ πρασίνου ενώ ενδεικτικό είναι ότι, μόνο στο κοινοτικό διαμέρισμα της Τούμπας, η αντιστοιχία πέφτει κάτω από το 1τμ πρασίνου ανά κάτοικο", πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος.

Το "μεγάλο στοίχημα" για την πόλη είναι τέσσερα "σημεία". Οι χώροι της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο περιβάλλων χώρος όπου βρισκόταν το νοσοκομείο 424, οι χώροι του πανεπιστημίου και τα ρέματα.

Ο εθελοντισμός της ΧΑΝΘ

Στην "γκρίζα" Θεσσαλονίκη προσπαθεί να δώσει χρώμα και κυρίως "πράσινο", η πρωτοβουλία της ΧΑΝΘ.

Περίπου 100 εθελοντές περπατούν στους δρόμους και αναζητούν τις κενές δενδροδόχους, διευκολύνοντας έτσι το έργο της αντιδημαρχίας Αστικού Περιβάλλοντος και Ελεύθερου χώρου Θεσσαλονίκης και συνδράμοντας στη διαδικασία δενδροφύτευσης.

http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/periballon/stous-thessalonikeis-antistoixoun-ligotera-apo-3-tm-prasinou.html

No comments: