Wednesday 28 September 2011

Το υπουργείο ενέργειας των ΗΠΑ στηρίζει την ηλιακή ενέργεια στη Καλιφόρνια μέσω χρηματοδότησης

Η κυβέρνηση Ομπάμα δίνει άλλη μια ώθηση στην ηλιακή ενέργεια στη Καλιφόρνια, με την οριστικοποίηση της ομοσπονδιακής εγγύησης δανείου ύψους 1.200.000.000$ στην Abengoa Solar, για την εγκατάσταση Mojave Solar με ισχύ 250MW.

Η εγκατάσταση θα χρησιμοποιεί τεχνολογία συγκέντρωσης της ηλιακής (CSP). Η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο εφαρμόζει και τις δύο παραμέτρους της τεχνολογίας, τους πύργους και την παραβολική μέθοδο και το Υπουργείο Ενέργειας υποστηρίζει πως η πιο καινούρια μέθοδος αυτής της τεχνολογίας είναι πιο εύκολη και λιγότερο δαπανηρή για τη κατασκευή και εγκατάσταση συγκριτικά με την προηγούμενη.

Επίσης χρησιμοποιεί στοιχεία συλλογής θερμότητα,ς που μπορούν να αυξήσουν την θερμική απόδοση κατά 30% και αναμένεται κατά την κατασκευή του έργου που η εταιρεία ελπίζει να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το 2014, να απασχοληθούν περίπου 900 άτομα.

Το Υπουργείο ανέφερε ότι το 80% του συνολικού κόστους, που σύμφωνα με την Abengoa φτάνει τα 1.600.000.000$, συμπεριλαμβανομένων και του αρχικού εξοπλισμού και της εργασίας θα προέρχεται από την εγχώρια αγορά.
Το Υπουργείο Ενέργειας:

Το έργο θα αγοράσει το σύνολο των σωληνών από μια εγκατάσταση στο Νέο Μεξικό, τους παραβολικούς καθρέπτες από μια νέα εγκατάσταση στην Αριζόνα και άλλο βασικό εξοπλισμό από διαφορετικούς προμηθευτές σε διάφορα κράτη σε ολόκληρη την χώρα.
Η επιχείρηση κοινής ωφέλειας PG&E στη Βόρεια Καλιφόρνια έχει υπογράψει μια 25ετή συμφωνία με το έργο και σύμφωνα με το Υπουργείο θα είναι σε θέση να παράγει τόση ενέργεια που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει 54.000 σπίτια σε ετήσια βάση.

http://www.ecofinder.gr/news/ΕΝΕΡΓΕΙΑ/1/Το_Υπουργείο_Ενέργειας_των_ΗΠΑ_στηρίζει _την_ηλι ακή_ενέργεια

No comments: