Tuesday 27 September 2011

Μερίδιο 75% στην ελληνική αγορά έχει κατακτήσει η SMA

Μερίδιο αγοράς μεγαλύτερο από το 75% της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος έχουν κατακτήσει οι μετατροπείς της SMA Hellas ΑΕ, μέλους του ομίλου SMA Solar Technology AG, του μεγαλύτερου κατασκευαστή ηλιακών μετατροπέων παγκοσμίως, κάτι το οποίο οφείλεται αφενός στον υψηλό συντελεστή απόδοσης και αφετέρου στις ολοκληρωμένες υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης της εταιρίας.

Η SMA, η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2007 με δυναμική επιχειρησιακή στρατηγική, καθώς και το πιο ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων και υπηρεσιών στην αγορά, συμβάλλει σταθερά στην αύξηση της ηλιακής ενέργειας στο εγχώριο ενεργειακό ισοζύγιο, προσφέροντας τον κατάλληλο μετατροπέα για κάθε φωτοβολταϊκό σύστημα, από κιλοβάτ (kW) έως μεγαβάτ (MW), για διασυνδεδεμένα, εφεδρικά αλλά και αυτόνομα συστήματα, εξασφαλίζοντας συμβατότητα ανεξάρτητα από τον τύπο των φωτοβολταϊκών πλαισίων.

Πέρα από την ποιότητα των προϊόντων, επενδύει συστηματικά και στην ποιότητα των υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης. Πιο συγκεκριμένα, η SMA Hellas AE παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης που περιλαμβάνουν γραμμή τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, υπηρεσίες τεχνικής εκπαίδευσης, κινητές μονάδες on-site service, υπηρεσία αντικατάστασης μετατροπέων, συμβάσεις συντήρησης και επισκευής καθώς και πρόγραμμα επέκτασης εγγύησης προϊόντων, ώστε να διασφαλίζεται η απόδοση του φωτοβολταϊκoύ συστήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η SMA διαθέτει κέντρα τεχνικής υποστήριξης στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ενώ σύντομα θα επεκταθούν στη Θεσσαλία και στην Πελοπόννησο.

«Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εμάς, που σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη της Ελληνικής αγοράς, τόσο για μικρής όσο και για μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις. Ο υψηλός συντελεστής απόδοσης και οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης, είναι οι βασικότεροι λόγοι για τους οποίους οι μετατροπείς της SMA αποτελούν στην Ελλάδα την πρώτη επιλογή, κατέχοντας μερίδιο αγοράς μεγαλύτερο από το 75% της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος στη χώρα. Για την SMA, η ανάπτυξη είναι σταθερή αξία. Προσπαθούμε να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τις αγορές, παραμένοντας πάντα πιστοί στις αρχές μας», σημειώνει ο Γενικός Διευθυντής της SMA Hellas, κ. Χάρης Χρηστίδης.

Η SMA έχει καταφέρει να μειώσει την ειδική τιμή ισχύος σε € / W κατά 75% από το 1990 και να αυξήσει παράλληλα το βαθμό απόδοσης των μετατροπέων από 90% σε 99% τα τελευταία 20 χρόνια, εφαρμόζοντας προδιαγραφές ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας σε όλη τη διαδικασία σχεδιασμού και παραγωγής των προϊόντων, με γνώμονα τη μείωση κόστους και την υποστήριξη διαχείρισης δικτύου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου, στην 26η EU PVSEC στο Αμβούργο, η SMA παρουσίασε το Sunny Tripower 20000TL High Efficiency, τον πρώτο μετατροπέα στην αγορά που παρέχει μέγιστο βαθμό απόδοσης 99%. Βασική στρατηγική κατεύθυνση της SMA, είναι η εξέλιξη αυτού του ήδη πρωτοπόρου προϊοντικού χαρτοφυλακίου, ώστε να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ηγετική της θέση στην αγορά. Στο πλαίσιο αυτό, μέχρι το τέλος του 2011, η SMA θα έχει επενδύσει έως και €100 εκατομμύρια σε Έρευνα και Ανάπτυξη ενισχύοντας παράλληλα το ανθρώπινο δυναμικό του συγκεκριμένου τμήματος, που ήδη απαρτίζεται από περισσότερους από 900 μηχανικούς.

Βασική προτεραιότητα της SMA είναι να διασφαλίσει ότι ο τελικός χρήστης θα λαμβάνει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και θα μπορεί να εξασφαλίζει τη μέγιστη απόδοση του συστήματός του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της δέσμευσης, είναι το εκπαιδευτικό κέντρο SMA Solar Academy, το οποίο παρέχει συνεχή εκπαίδευση και τεχνική κατάρτιση στους εγκαταστάτες φωτοβολταϊκών συστημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία εκπαιδεύει εγκαταστάτες, ηλεκτρολόγους, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες και στελέχη πωλήσεων φωτοβολταϊκών συστημάτων, σε θέματα που αφορούν στην παραγωγή ρεύματος από φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις και στους μετατροπείς της SMA. Η εκπαίδευση παρέχεται δωρεάν και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σχεδόν κάθε ενδιαφερόμενου. Περισσότερα από 15.000 άτομα συμμετέχουν παγκοσμίως κάθε χρόνο, ενώ το 2010 οι συμμετέχοντες στην Ελλάδα ξεπέρασαν τους 1.000 και εκτιμάται ότι το 2011 θα διπλασιαστούν.

Μια ακόμη πρωτοποριακή υπηρεσία της SMA, που διατίθεται δωρεάν, είναι το Sunny Portal - η μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεμετρίας στον κόσμο, όπου επιτηρούνται περισσότερα από 3,5 GW. Στην Ελλάδα, ήδη πάνω από 2.000 διασυνδεδεμένα φωτοβολταϊκά συστήματα έχουν επιλέξει το Sunny Portal της SMA ως σύστημα τηλεμετρίας ενώ πάνω από τα μισά εξ’ αυτών βρίσκονται και στα δημοσίως διαθέσιμα αρχεία του portal. Το SMA Sunny Portal είναι η εφαρμογή που προτιμούν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών συστημάτων, όσο και εγκαταστάτες και τεχνικοί, καθώς η κεντρική διαχείριση και η παρακολούθηση του συστήματος εξοικονομούν χρόνο και κόστος, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη μέγιστη παραγωγή μέσω του εντοπισμού οποιασδήποτε δυσλειτουργίας που ενδέχεται να επηρεάσει την απόδοση της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης.

Το επιχειρησιακό μοντέλο της SMA έχει ως κινητήριο δύναμη την τεχνολογική υπεροχή. Χάρη στην ευέλικτη και κλιμακωτή παραγωγή της, η SMA είναι σε θέση να ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες των πελατών της και να υλοποιεί ταχύτατα προϊοντικές καινοτομίες. Κατ' αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία είναι σε θέση να συμβαδίζει απρόσκοπτα με τη δυναμική εξέλιξη της αγοράς στον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων και ταυτόχρονα να ανταποκρίνεται επιτυχώς στη διακύμανση της ζήτησης φωτοβολταϊκών μετατροπέων. Ως μια από τις πιο έμπειρες και δυναμικά τοποθετημένες εταιρείες στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η SMA Solar Technology AG αποτελεί μία από τις πλέον αξιόπιστες και ολοκληρωμένες επιλογές.

http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/a4fc965c-7908-419c-9b9b-6ea651d0b4bb

No comments: