Friday 16 September 2011

Έξι προτάσεις για τους πυλώνες ηλεκτρισμού του μέλλοντος στην Βρετανία

Έξι καινοτόμες προτάσεις αποκαλύφθηκαν χθες στη Βρετανία από τις αρχές για τον σχεδιασμό των νέων πυλώνων ηλεκτρισμού στη χώρα. Το αρχικό σχέδιο που χρησιμοποιείται ακόμα σήμερα προέρχεται από τον Σερ Ρέτζιναλντ Μπλόμφιλντ το 1927 και για το λόγο αυτό διεξήχθη φέτος διαγωνισμός με 250 συμμετοχές για την εύρεση ενός νέου πυλώνα.

Η κριτική επιτροπή που καλείται να επιλέξει το νικητή αποτελείται από τον υπουργό Κλιματικής Αλλαγής, Κρις Χιουν, καθώς και από άλλα ανώτερα στελέχη του ενεργειακού τομέα της Βρετανίας. Ο νικητής θα λάβει 10.000 λίρες και το σχέδιό του θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία η ρυθμιστική αρχήκαι ο διαχειριστής θα καταρτίσεουν το νέο πυλώνα.

«Η Βρετανία θα κατασκευάσει το ισοδύναμο 20 νέων σταθμών παραγωγής ενέργειας ως το 2020 και συνεπώς θα χρειαστούμε νέους πυλώνες για τη μεταφορά της πράσινης ενέργειας», τόνισε ο κ. Χιουν. «Πρέπει να λάβουμε υπόψη την οπτική επίδραση στο φυσικό τοπίο, αλλά και την κοινή γνώμη και για αυτό προχωρούμε με το διαγωνισμό», συμπλήρωσε.

http://www.neaenergia.gr/index.php/nees-texnologies/eksi-protaseis-gia-tous-pilones-ilektrismou-tou-mellontos-stin-bretania.html

No comments: