Wednesday 27 November 2013

Η μείωση των δαπανών για έργα αερίου "έριξε" το τζίρο της Σωληνουργείας Κορίνθου

Η μείωση των κεφαλαιουχικών δαπανών για υποδομές εξόρυξης και μεταφοράς φυσικού αερίου και πετρελαίου τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις υπόλοιπες αγορές του εξωτερικού, καθώς και η πτώση της τιμής των πρώτων υλών επηρέασε αρνητικά τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Σωληνουργεία Κορίνθου και οδήγησε στη μείωση των πωλήσεων, τόσο σε επίπεδο όγκου, όσο και αξίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα στο εννεάμηνο του 2013, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 123,0 εκ. ευρώ έναντι 196,5 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας μείωση κατά 37,4%.
Αντίστοιχα κινήθηκαν και τα αποτελέσματα του Ομίλου σε επίπεδο κερδοφορίας, με τομικτό κέρδος να καταγράφει μείωση κατά 50,3%και να διαμορφώνεται σε 20,1 εκ. ευρώ έναντι 40,5 εκ. ευρώ το εννεάμηνο του 2012.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθανστο εννεάμηνο του 2013 σε 4,6 εκ. ευρώ έναντι 19 εκ. ευρώ το εννεάμηνο του 2012, ενώ τα ενοποιημένα προ φόρων αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ζημιές 1 εκ. ευρώ έναντι κερδών 11,5 εκ. ευρώ πέρυσι.
Τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσηςσε ζημιές 4,6 εκ. ευρώ(ζημιές 0,0368 ευρώ ανά μετοχή) έναντι κερδών 9 εκ. ευρώ (0,0726 ευρώ ανά μετοχή) πέρυσι.
Η μείωση των αποτελεσμάτων μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας αποδίδεται εκτός από τα παραπάνω και στην αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των εταιρικών κερδών (από 20% σε 26%)και του επαναϋπολογισμού του υπολοίπου του αναβαλλόμενου φόρου, των ελληνικών εταιριών του Ομίλου, από τον οποίο προέκυψε εφάπαξ αναβαλλομένη ζημία ύψους 3,6 εκ. ευρώ, που αναγνωρίστηκε το 1ο τρίμηνο και επιβαρύνει φυσικά και τα αποτελέσματα του εννεαμήνου του 2013.
Ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου διαμορφώθηκε στις 30/09/2013σε 44,6 εκ. ευρώ, έναντι 22,4 εκ. ευρώ την 31/12/2012, ενώ τα Ίδια Κεφάλαια του Ομίλου διαμορφώθηκαν στις 30/09/2013 σε 158,9 εκ. ευρώ.
Ο Όμιλος Σωληνουργεία Κορίνθου συνεχίζει να διατηρεί την ανταγωνιστική του θέση στην παγκόσμια αγορά κατασκευαστών σωλήνων, διευρύνοντας συνεχώς την προϊοντική του βάση, εκμεταλλευόμενος παράλληλα την ευέλικτη κοστολογική πολιτική του.
Παραμένοντας προσηλωμένος στην υλοποίηση του στρατηγικού του σχεδιασμού, έχει καταστεί ένας από τους πιο αξιόπιστους κατασκευαστές σωλήνων παγκοσμίως, γεγονός που αποδεικνύεται από την ανάληψη νέων πολύ απαιτητικών έργων.
Ο Όμιλος στην παρούσα φάση επικεντρώνεται στις αγορές της Μεσογείου, του Κόλπου του Μεξικού, της Λατινικής Αμερικής, της Δυτικής / Ανατολικής Αφρικής και της Βόρειας Θάλασσας, περιοχές στις οποίες αναμένεται στα επόμενα χρόνια να υλοποιηθούν νέα ενεργειακά έργα και έργα υποδομής.
Με την ολοκλήρωση της νέα επένδυσης, που αφορά σε μονάδα παραγωγής σωλήνων ευθείας ραφής μεγάλης διαμέτρου τύπου LSAW-JCOE για την κατασκευή υποθαλάσσιων και χερσαίων αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου και πετρελαίου, ο Όμιλος ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ θα διαθέτει ένα από τα πιο πλήρη χαρτοφυλάκια προϊόντων, γεγονός που θα του δίνει τη δυνατότητα να επεκταθεί περαιτέρω και σε νέες αγορές.

http://www.energypress.gr/news/H-meiwsh-twn-dapanwn-gia-erga-aerioy-erixe-to-tziro-ths-Swlhnoyrgeias-Korinthoy

No comments: