Thursday 28 November 2013

Η Ιρλανδία «πάγωσε» την πώληση της κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου

«Πάγωσε» την πώληση της κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου της Ιρλανδίας η κυβέρνηση, μετά την αποτυχία της να κάνει αποδεκτή οποιαδήποτε από τις προσφορές που κατατέθηκαν, λέγοντας ότι παρά την έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζει, δεν θα συμφωνήσει σε ένα «υπόγειο παζάρι πώλησης».

«Οι προσφορές που έχουν κατατεθεί δεν αποτελούν αποδεκτή τιμή για την απόφασή μας», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Pat Rabbitte και πρόσθεσε «αν δεν έχουμε μια δίκαιη τιμή, έχουμε επανειλημμένα κάνει σαφές ότι δεν θα υπάρξει υπόγειο παζάρι πώλησης». Το Δουβλίνο συμφώνησε στην πώληση ενός αριθμού κρατικών περιουσιακών στοιχείων στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που ανέλαβε στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας, το οποίο συμφωνήθηκε με την ΕΕ και το ΔΝΤ, με την ελπίδα να αντλήσει 3 δισ. ευρώ.
Από την πώληση του λιανικού σκέλους της κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου, Bord Gais Energy, αναμένεται να αντληθούν μέχρι 1,4 δισ. ευρώ. Αναφορές των ΜΜΕ θέτουν τις προσφορές που λήφθηκαν σε περίπου 1 δισ. ευρώ, αλλά ο κ. Rabbitte αρνήθηκε να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες για λόγους «εμπορικής ευαισθησίας και εμπιστευτικότητας».

http://www.energypress.gr/news/H-Irlandia-pagwse-thn-pwlhsh-ths-kratikhs-etaireias-fysikoy-aerioy

No comments: