Wednesday 27 November 2013

Ενδιαφέρον από Total για το LNG της Gazprom στο Βλαδιβοστόκ

Ο γαλλικός κολοσσός Total προσανατολίζεται στην απόκτηση μεριδίου από το εργοστάσιο LNG της Gazprom στο Βλαδιβοστόκ (Βαλτική), αναφέρει σήμερα το Vedomosti. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, η ρωσική πετρελαϊκή φαίνεται να έχει απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην Royal Dutch Shell, στην οποία δίνει και "ψήφο εμπιστοσύνης".
Σύμφωνα με τη Vedomosti, η Gazprom μόνο τη Shell θα ήθελε για συνεργάτη της στο εργοστάσιο. Νωρίτερα, μέσα στο μήνα, έγινε γνωστό ότι η Gazprom εντατικοποιεί τις προσπάθειές της για τη διατήρηση του ελέγχου στο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), συστήνοντας μια εταιρεία ειδικού σκοπού για την ανάπτυξη του υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Άπω Ανατολή.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία με την επωνυμία Gazprom LNG Vladivostok, θα προχωρήσει σε επενδύσεις 13,5 δισ. δολάρια, ενώ επικεφαλής της θα είναι ο Igor Krutikov. Οι αρχικές επενδύσεις στην εν λόγω εταιρεία, σύμφωνα με τη Gazprom, ήταν αρχική 6,7 δισ. δολ. Το νέο εγχείρημα της Gazprom περιλαμβάνει υποδομές, όπως η κατασκευή λιμένα, αγωγός φυσικού αερίου και σταθμός παραγωγής ενέργειας.
 
http://www.energypress.gr/news/Endiaferon-apo-Total-gia-to-LNG-ths-Gazprom-sto-Bladibostok

No comments: