Wednesday 27 November 2013

Στο Ιράκ στρέφονται ενεργειακές και κατασκευαστικές εταιρίες της Β.Ελλάδας

Σε Ελντοράντο για τις ελληνικές επιχειρήσεις τείνει να εξελιχθεί το... Ιράκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλα ονόματα από το χώρο των κατασκευών, της ενέργειας και όχι μόνο, σχεδιάζουν να επεκταθούν ειδικά στην περιοχή του Κουρδιστάν, όπου το ελληνικό στοιχείο θεωρείται φιλικό και κατ' επέκταση το όποιο ρίσκο (οικονομικό και όχι μόνο) είναι ασφαλώς περιορισμένο.

Μάλιστα, όπως πληροφορείται η Voria.gr, ελληνική εταιρεία έχει ήδη αναλάβει ένα πολύ μεγάλο project στην περιοχή, που έχει να κάνει με την κατασκευή νοσοκομειακής μονάδας. Άλλη εταιρεία, ελληνικών συμφερόντων, έχει μπει σε κοινοπραξία κατασκευής μεγάλου οδικού άξονα, σε μια χώρα όπου το δίκτυο είναι σχεδόν κατεστραμμένο και όλα γίνονται από την αρχή. Γι' αυτό και όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, η υποδοχή που γίνεται στις ελληνικές εταιρίες εκεί είναι κάτι παραπάνω από θερμή.
Μάλιστα, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολλές και εταιρίες από τη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίες εξετάζουν την επέκταση τους στην περιοχή, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν πάρει τη μεγάλη απόφαση. Σε μια - δύο περιπτώσεις πάντως, είναι πολύ κοντά, καθώς τα συμβόλαια είναι πολύ καλά...

(voria.gr)

http://www.energypress.gr/news/Sto-Irak-strefontai-energeiakes-kai-kataskeyastikes-etairies-ths-B.Elladas

No comments: