Monday 25 November 2013

PROINSO: 310 kWp σε 6 φ/β οικιακής και εμπορικής χρήσης στην Ιαπωνία

Η PROINSO έκλεισε πρόσφατα συμφωνία για την προμήθεια εξοπλισμού συνολικής ισχύος 310 kWp για έξι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην περιφέρεια Gunma της Ιαπωνίας. Η παράδοση, που έγινε ήδη κατά τον τρέχοντα μήνα Νοέμβριο, έχει προορισμό την εταιρεία Valors.

Ο εξοπλισμός θα εγκατασταθεί σε έξι φωτοβολταϊκά συστήματα παραγωγής ενέργειας ισχύος 50 kWp το καθένα. Οι εγκαταστάσεις αυτές θα έχουν οικιακή ή εμπορική χρήση, ανάλογα με τον πελάτη και την τοποθεσία της εγκατάστασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετατροπείς που παραδόθηκαν από την PROINSO είναι μάρκας SMA (μοντέλο Sunny Boy 4500 TL-JP). Η PROINSO είναι παγκόσμιος διανομέας της SMA και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εταίρους της.
Η νέα αυτή συμφωνία υπογράφηκε στις αρχές του 2013 μετά από τα εγκαίνια της αντιπροσωπείας της PROINSO στο Τόκιο, που είχε ως στόχο την εμπορική διείσδυση της εταιρείας στην ιαπωνική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συγκεκριμένα στον τομέα των φωτοβολταϊκών.
Σε σχέση με το δυναμικό της τοπικής αγοράς, εκπρόσωποι της PROINSO υπενθυμίζουν ότι, μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2013, η Ιαπωνία διέθετε εγκαταστάσεις συνολικής ισχύος 10 GW. Ο αριθμός αυτός προβλέπεται να φθάσει τα 20 GW κατά τα τέλη του 2016, σε μία χώρα όπου η χρήση φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων οικιακής χρήσης αγγίζει ποσοστό 80% επί του συνόλου.
Με την προοπτική αυτή, η PROINSO ανέπτυξε διάφορες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους προκειμένου να εξαπλώσει και να ενισχύσει την παρουσία της στην Ιαπωνία. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία συμμετείχε κατά το 2013 στις εκθέσεις PV EXPO JAPAN και PV JAPAN που έλαβαν χώρα στο Τόκιο.
Στις εκθέσεις αυτές η εταιρεία επέκτεινε τις επαφές της με μελλοντικούς πελάτες και εγκαταστάτες. Επιπλέον, παρουσίασε τα υβριδικά της συστήματα PV - Diesel ισχύος από 300 kWA έως και 6 MWA “με οικονομία στην κατανάλωση πετρελαίου που ξεκινά από 66.000 λίτρα/έτος για έναν κινητήρα 300 kWA, υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας.
Κατά την διάρκεια των εκθέσεων η εταιρεία παρουσίασε ακόμη στην ιαπωνική αγορά τον καινούριο της κατάλογο PROINSO SOLAR CATALOGUE 2013-2014. Ο κατάλογος αυτός κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούνιο και περιλαμβάνει ενημερωμένες αναφορές για πάνω από 500 προϊόντα από περισσότερες από 30 κορυφαίες μάρκες. Έχει 440 σελίδες με τεχνικές πληροφορίες και μπορεί επίσης να ληφθεί μέσω του ιστοτόπου της εταιρείας στο διαδίκτυο. Εκτός από την δραστηριότητα της στην Ιαπωνία, η PROINSO διαθέτει επίσης εμπορική παρουσία σε Ινδία, Κίνα, Νοτιοανατολική Ασία και Αυστραλία.

http://www.energypress.gr/news/PROINSO:-Exoplismos-310-kWp-se-6-f-b-oikiakhs-kai-emporikhs-hrhshs-sthn-Iapwnia

No comments: