Monday 25 November 2013

Wood Mackenzie: Ως το 2020 έλλειψη φυσικού αερίου κατά τους χειμερινούς μήνες στην Κίνα

Είναι πιθανό, η Κίνα να σημειώνει ελλείψεις φυσικού αερίου κάθε χειμερινή περίοδο ως το 2020, καθώς η εγχώρια παραγωγή αδυνατεί να συμβαδίσει με τη ζήτηση, αναφέρει η εταιρεία συμβούλων Wood Mackenzie. Μάλιστα, το παρόν γεγονός είναι ικανό να οδηγήσει τις τιμές υγροποιημένου φυσικού αερίου σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.

Η αυξημένη ζήτηση φυσικού αερίου στη χώρα για θέρμανση, έχει ήδη βοηθήσει την τιμή του LNG να αυξηθεί παραπάνω από 20% από τα μέσα Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα. «Η έλλειψη φυσικού αερίου το χειμώνα θα επιδεινωθεί ως το 2020, καθώς η αυξημένη εποχική ζήτηση στη Βόρεια Κίνα αυξάνεται με ετήσιο ρυθμό της τάξης του 16%», σημειώνει ο Gavin Thompson, αναλυτής της Wood Mackenzie για τις αγορές ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου σε Ασία και Ειρηνικό.
«Η ζήτηση της Κίνας σε LNG θα εντείνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των ασιατικών αγοραστών LNG, σε περιόδους αιχμής, και θα επιτρέψουν στους προμηθευτές να αυξήσουν τη τιμή του εν λόγω καυσίμου κατά τους χειμερινούς μήνες», πρόσθεσε. Η εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου στην Κίνα, κατά τη διάρκεια των πρώτων εννέα μηνών του 2013, αυξήθηκε κατά 9% σε 58 δισ. κυβικά μέτρα, αλλά η αύξηση ήταν ανεπαρκής για να συμβαδίσει με την αυξανόμενη ζήτηση. Οι Top Κινεζικοί παραγωγοί αερίου έχουν ήδη μειώσει τις προμήθειες για τους βιομηχανικούς καταναλωτές, ώστε να εξασφαλίσουν καύσιμα για οικιακή κατανάλωση.
 
http://www.energypress.gr/news/Wood-Mackenzie:-Ws-to-2020-elleipsh-fysikoy-aerioy-kata-toys-heimerinoys-mhnes-sthn-Kina

No comments: