Wednesday 29 January 2014

Raiffeisen και Morgan Stanley ανέλαβαν την πρόταση IPO της Hidroelectrica

Στην κοινοπραξία των εταιρειών Raiffeisen Capital & Investments και η Morgan Stanley & Co International ανατέθηκε από τη ρουμανική κυβέρνηση η διαχείριση της αρχικής δημόσιας προσφοράς μετοχών (IPO) της μεγαλύτερης παραγωγού υδροηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, Hidroelectrica.

Σημειώνεται ότι, το αρχικό ποσοστό μετοχών που θα διατεθεί ανέρχεται στο 15%. Για την εν λόγω διαδικασία ενδιαφέρον κατέθεσαν άλλα τέσσερα κοινοπρακτικά σχήματα από εγχώριες και ξένες εταιρείες, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας της Ρουμανίας. Ένας από τους υποψήφιους ήταν η κ/ξ Alpha Finance Romania, Alpha Bank Romania, Deutche Bank - London branch, SSIF Intercapital Invest, SSIF Broker και Unicredit Bank Austria. Επίσης, ενδιαφέρον εκδήλωσε η κ/ξ Erste Group Bank, Goldman Sachs International και Banca Comerciala Romana, η κ/ξ BRD Groupe Societe Generale, Societe Generale και JP Morgan Securities, καθώς και η κ/ξ itigroup Global Markets Limited, Wood&Company Financial Services, NBG Securities Romania, NBG Securities, Swiss Capital και BT Securities.
Η Ρουμανία σκοπεύει να εισάγει ως τον Ιούνιο τη Hidroelectrica στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου (BVB) και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Το κράτος κατέχει το 80,06 % της εταιρείας και το ταμείο Fondul Proprietatea κατέχει το υπόλοιπο 19,94 % των μετοχών.
 
http://www.energypress.gr/news/Raiffeisen-kai-Morgan-Stanley-anelaban-thn-protash-IPO-ths-Hidroelectrica

No comments: