Thursday 30 January 2014

Τεράστια προβλήματα θέρμανσης στα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας

Αναζητούν χορηγίες για πετρέλαιο ή κλείνουν λόγω του κρύου σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης, τις τελευταίες μέρες πολλά σχολεία μένουν για 3-4 μέρες χωρίς πετρέλαιο με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε κρύες αίθουσες, ενώ έχει έρθει η κρατική επιχορήγηση για τα σχολεία.
Και προειδοποιούν ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα προβούν σε καταγγελία στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης ζητώντας το κλείσιμο των σχολείων όταν αυτά λειτουργούν χωρίς θέρμανση. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για άλλα σχολεία που έμειναν χωρίς θέρμανση το προηγούμενο διάστημα. Πρόκειται για το σχολείο Νέων Επιβατών, ένα Δημοτικό στη Νέα Μηχανιώνα και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας.
Στη Σαμοθράκη, οι γονείς καταγγέλλουν ότι λόγω της οικονομικής κατάστασης δεν επαρκούν οι πόροι για τις ανάγκες σε θέρμανση αλλά και ηλεκτρικό ρεύμα, του μονοθέσιου Νηπιαγωγείου, όπου φοιτούν 7 παιδιά, εκ των οποίων 2 προνήπια και 5 νήπια. Παράλληλα οι γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν τα απαραίτητα αναλώσιμα και τα παιχνίδια που χρειάζονται τα παιδιά για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Για να καλύψουν τις ανάγκες σε θέρμανση και εκπαιδευτικό υλικό, οι γονείς απευθύνθηκαν σε εταιρεία πετρελαιοειδών που δραστηριοποιείται στο νησί, ώστε να χορηγήσει ως δωρεά το πετρέλαιο για τις ανάγκες θέρμανσης του νηπιαγωγείου για τη φετινή χρονιά. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε στο αίτημα και οι γονείς μπόρεσαν, με τα χρήματα που θα έδιναν για το πετρέλαιο θέρμανσης του νηπιαγωγείου, να ανανεώσουν το εκπαιδευτικό υλικό.
Στο μεταξύ κλειστά λόγω παγετού παρέμειναν χθες αρκετά σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα. Δεν λειτούργησαν τα σχολεία Α'βάθμιας και Β'βάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Φλώρινας, Πρεσπών και Αμυνταίου.

(Ελευθεροτυπία)
 
http://www.energypress.gr/news/Terastia-problhmata-thermanshs-sta-sholeia-ths-Boreias-Elladas

No comments: