Friday 31 January 2014

Nakilat: Δάνειο 669 εκ. δολ.για την αγορά πλοίων LNG

Την εξασφάλιση μίας δανειακής σύμβασης  669 εκατομμυρίων δολαρίων από την QNB Group ανακοίνωσε η Nakilat , η οποία θα αξιοποιηθεί για την χρηματοδότηση δυο υφιστάμενων  LNG Carriers και την κατασκευή επιπλέον πλοίων κάτω από την ομπρέλα της Maran Nakilat Co την κοινοπραξία που έχει  συστήσει η Maran Ventures του Ομίλου Αγγελικούση με την Nakilat όπως είναι πιο γνωστή η Qatar Gas Transport Company Ltd.

Μέχρι σήμερα  έχουν εξασφαλισθεί πιστώσεις συνολικού ύψους 1,33 δις. δολ έχουν χρηματοδοτηθεί γεγονός που επέτρεψε στην Maran Nakilat να αυξήσει τον στόλο της από τα τέσσερα LNG Carriers στα οκτώ και την συμμετοχή της Nakilat στην κοινοπραξία κατά 10% .
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι τα δυο υπό ναυπήγηση πλοία ανήκουν ήδη στον στόλο της Maran Nakilat και μετά την παράδοση τους ο στόλος της Nakilat θα φθάνει τα 58 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου. Κατά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης ο  Eng . Abdullah Al Fadhalah Sulaiti , Διευθύνων Σύμβουλος της Nakilat , σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η νέα συμφωνία ενισχύει τους δεσμούς με τους εταίρους της Nakilat την  Maran Ventures.
 
http://www.energypress.gr/news/Nakilat:-Daneio-669-ek.-dol.gia-thn-agora-ploiwn-LNG

No comments: