Wednesday 29 January 2014

To Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Κατανάλωσης εκπροσωπεί την Εκστρατεία Renovate Europe

Το Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Κατανάλωσης - INZEB.ORG, επιλέχθηκε ως το Εθνικό Σημείο Υποστήριξης (National Supporting Partner) της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας "Renovate Europe Campaign".

Η Εκστρατεία Renovate Europe είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Εταιρειών για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων (EuroACE). Φιλοδοξία της είναι να επιτύχει τη μείωση της ενεργειακής ζήτησης και κατανάλωσης στο υφιστάμενο κτιριακό δυναμικό της Ευρώπης κατά 80% έως το 2050 σε σχέση με το 2005.
Η Εκστρατεία Renovate Europe κάνει έκκληση για το σχεδιασμό φιλόδοξων στρατηγικών σχετικά με την ανακαίνιση - αναβάθμιση των κτιρίων σε ολόκληρη την Ε.Ε., έτσι ώστε να τριπλασιαστεί το ετήσιο ποσοστό ανακαίνισης κτιρίων από 1% σε 3% έως το 2020 και παράλληλα να διασφαλιστεί ότι όλες οι ανακαινίσεις πραγματοποιούνται ή έχουν σχεδιαστεί να πραγματοποιηθούν σε βάθος δίνοντας έμφαση στην ενεργειακή απόδοση.
Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση του ΥΠΕΚΑ, τα τρία τελευταία χρόνια έχουν διεξαχθεί και ολοκληρωθεί περισσότερες από 500.000 ενεργειακές επιθεωρήσεις σε κτίρια τα οποία κατά μεγάλη πλειοψηφία ανήκουν στην κατηγορία Η, στην χαμηλότερη δηλαδή θέση όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση.
Ενημερωθείτε σχετικά με την εκστρατεία και τις μελλοντικές δράσεις στέλνοντας mail στο hello@inzeb.org. Επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της εκστρατείας: www.renovate-europe.eu
 
http://www.energypress.gr/news/To-Institoyto-Ktiriwn-Mhdenikhs-Katanalwshs-ekproswpei-thn-Ekstrateia-Renovate-Europe

No comments: