Wednesday 29 January 2014

Χωρίς δουλειά το 1/3 των εργαζομένων στη γερμανική φ/β βιομηχανία

Το 1/3 των εργαζομένων στη φωτοβολταϊκή βιομηχανία της Γερμανίας έμεινε χωρίς δουλειά μέσα σε ένα χρόνο, με τον αριθμό εργαζομένων του κλάδου να μειώνεται σε 4.800 τον Νοέμβριο του 2013, αναφέρει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) επικαλούμενη εκτιμήσεις του Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Η απασχόληση στη γερμανική φ/β βιομηχανία μειώθηκε στο μισό σε σύγκριση με τις αρχές του 2012, που οι απασχολούμενοι στον κλάδο ήταν 10.200. Για πρώτη φορά μέσα σε 4 χρόνια ο αριθμός απασχολούμενων στην παραγωγή φ/β εξοπλισμού έχει πέσει κάτω από τις 5.000, αναφέρει η FAZ. Απόρροια αυτής της πτώσης στον κλάδο είναι η πίεση των τιμών που υπάρχει από τους Κινέζους φ/β ανταγωνιστές.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, και ο τομέας της αιολικής ενέργειας αντιμετωπίζει δυσκολίες εξαιτίας των καθυστερήσεων των έργων και των μειωμένων παραγγελιών, ειδικά στο κομμάτι των υπεράκτιων αιολικών.
Μόνο μέσα στο 2013, χάθηκαν πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας στην κατασκευή ανεμογεννητριών για τα υπεράκτια αιολικά, ενώ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος απώλειας επιπλέον 1.000 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τη γερμανική ένωση μεταλλεργατών IG Metall.
 
http://www.energypress.gr/news/Hwris-doyleia-to-1-3-twn-ergazomenwn-sth-germanikh-f-b-biomhhania

No comments: