Thursday 30 January 2014

Μείωση ενεργειακού κόστους προανήγγειλε ο Σαμαράς

Σύντομα καλά θα είναι τα νέα όσον αφορά το ενεργειακό κόστος των ελληνικών επιχειρήσεων, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Η αναφορά του πρωθυπουργού εκτιμάται ότι σχετίζεται με τις διαπραγματεύσεις ΔΕΠΑ - Gazprom για την τιμή φυσικού αερίου, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς, μέχρι τώρα η Ελλάδα πληρώνει το φυσικό αέριο 20% ακριβότερα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ελάφρυνση των ελληνικών επιχειρήσεων όσον αφορά στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς όπως είπε οι επιχειρήσεις έχουν ακριβό κόστος τόσο στην υψηλή, όσο και στη μέση τάση.
 
«Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες»

Εξάλλου, στην ομιλία του ο Α. Σαμαράς επεσήμανε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να σταθεροποιήσει τη χώρα και να αποφύγει την έξοδο από το ευρώ. «Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες, τις εγχώριες και τις εισαγόμενες απ’ έξω», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι «με τη βοήθεια του Θεού και τη στήριξη του λαού θα πετύχουμε περισσότερα».
«Η χώρα υπέφερε και υποφέρει αλλά τώρα βγαίνει από την κρίση», δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Πετύχαμε την βασική δέσμευση κρατήσαμε την χώρα στο ευρώ και δεν την αφήσαμε να καταρρεύσει. Τώρα με το πρωτογενές πλεόνασμα θα έχουμε πετύχει τα περισσότερα από τα 18 σημεία που είχαμε υποσχεθεί. Με την βοήθεια του θεού και με την στήριξη του ελληνικού λαού, στα δύο χρόνια που μας απομένουν θα πάμε πολύ μακρύτερα».
«Όταν μιλούσαμε στην αρχή για πρωτογενές πλεόνασμα μας λοιδορούσαν, με τα πρόσφατα στοιχεία όμως το πρωτογενές πλεόνασμα θα φθάσει στο 1 δισ. ευρώ. Κάποιοι το αμφισβήτησαν λέγοντας ότι δεν πληρώσαμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους, αυτό είναι ψέμα, το πλεόνασμα είναι καθαρό και βιώσιμο με όλα τακτοποιημένα και πληρωμένα. Κάποιοι λένε ότι η οικονομία υποφέρει. Απαντώ ότι το το 70% του πλεονάσματος θα επιστρέφει στην κοινωνία. Εκατοντάδες εκατομμύρια θα επιστρέψουν μέχρι το τέλος του χρόνου στην κοινωνία σε ένστολους και χαμηλοσυνταξιούχους όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί», σημείωσε. Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι ύψιστη προτεραιότητά του είναι η μείωση των φόρων που θα γίνει αν πιάνουμε τους στόχους.

http://www.energypress.gr/news/Meiwsh-energeiakoy-kostoys-proanhggeile-o-Samaras

No comments: