Friday 31 January 2014

Πιο "φιλική" απέναντι στους ξένους επενδυτές σχιστολιθικού αερίου η Πολωνία

Ύσταση προσπάθεια να προσελκύσει το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς για έρευνες σχιστολιθικού αερίου στη Ρουμανία καταβάλει η κυβέρνηση της χώρας.

Πρόκειται για μία κίνηση η οποία έρχεται μετά από την αποχώρηση των Exxon Mobil Corp. (XOM), Marathon Oil Corp. and Talisman Energy Inc. από τη Ρουμανία, οι οποίες έκριναν ότι οι συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες ώστε να προχωρήσουν στις έρευνες που σχεδίαζαν.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πολωνικού Συνασπισμού Σχιστολίθου, Parker Snyder, ο υπουργός περιβάλλοντος της χώρας, Maciej Grabowski, έχει δεσμευθεί προς τους επενδυτές ότι θα απομακρύνει όλα τα εμπόδια κανονιστικής φύσεως προκειμένου να ανακόψει την εγκατάλειψη της χώρας από τους επενδυτές.
Σύμφωνα με τον Snyder, πρόκειται για μία διαφορετική στάση, συγκριτικά με αυτήν που τηρούσε η προηγούμενη ηγεσία της χώρας, η οποία, όπως ο ίδιος ανέφερε, στην καλύτερη περίπτωση ήταν ουδέτερη, ενώ στη χειρότερη περίπτωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αρνητική προς τους ξένους επενδυτές.
 
http://www.energypress.gr/news/Pio-filikh-apenanti-stoys-xenoys-ependytes-shistolithikoy-aerioy-h-Polwnia

No comments: