Wednesday 29 January 2014

ΕΕ: Αιτιολογημένη γνώμη στην Τσεχία για τους ατομικούς μετρητές ενέργειας

Αιτιολογημένη γνώμη απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Τσεχία ζητώντας της να εναρμονίσει το εθνικό της δίκαιο με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή οδηγία για τις ενεργειακές υπηρεσίες (2006/32/EK).

Σύμφωνα με την εν λόγω Οδηγία, τα κράτη-μέλη πρέπει να εξασφαλίσουν ότι στους τελικούς καταναλωτές ενέργειας προσφέρονται ατομικοί μετρητές σε ανταγωνιστικές τιμές, οι οποίοι απεικονίζουν με ακρίβεια την πραγματική κατανάλωση.
Τα ατομικά συστήματα μέτρησης διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της αποτελεσματικής χρήσης της ενέργειας, καθώς επιτρέπουν στους καταναλωτές ενέργειας να παρακολουθούν καλύτερα την ατομική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, αερίου, θέρμανσης/ψύξης και θερμού ύδατος. Τα ατομικά συστήματα μέτρησης απαιτούνται επίσης για την παροχή ατομικής τιμολόγησης με βάση την πραγματική κατανάλωση.
Η Οδηγία έπρεπε να είχε μεταφερθεί στο εθνικό δίκαιο της Τσεχίας έως τις 17 Μαΐου 2008. Αν η χώρα δεν συμμορφωθεί με τη νομική της υποχρέωση εντός 2 μηνών, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει την παραπομπή της στο Δικαστήριο της ΕΕ.
 
http://www.energypress.gr/news/EE:-Aitiologhmenh-gnwmh-sthn-Tsehia-gia-toys-atomikoys-metrhtes-energeias

No comments: