Tuesday 25 February 2014

Η περιφερειακή κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν αποκτά το 25% πεδίου φυσικού αερίου και πετρελαίου από την Genel Energy

Η Αγγλο-τουρκική εταιρεία έρευνας και παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου Genel Energy, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η περιφερειακή κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν (KRG) θα ασκήσει το δικαίωμά της να αποκτήσει μερίδιο 25% της συμβατικής κατανομής της παραγωγής της εταιρείας για το πεδίο πετρελαίου και φυσικού αερίου Miran στο βόρειο Ιράκ.

Η σύμβαση επιμερισμού της παραγωγής του Miran αφορά μία περιοχή 761 τετ.χλμ. και περιέχει το πεδίο φυσικού αερίου, πετρελαίου και συμπυκνωμάτων του Miran , η οποία περιέχει ενδεχόμενους πόρους 3,5 τρις κυβικούς πόδες αερίου και 95 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και συμπυκνωμάτων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Genel Energy.
Επίσης, η Genel Energy ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την περιφερειακή κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν για τη σύναψη συμφωνίας πώλησης αερίου για το πεδίο Miran από τα μέσα του 2014, σε συνέχεια της συμφωνίας πώλησης του φυσικού αερίου από το 2013 μεταξύ της Τουρκίας και της KRG. 

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=79511

No comments: