Wednesday 26 February 2014

Ελαφρώς βελτιωμένη η ελκυστικότητα της Ελλάδας για επενδύσεις ΑΠΕ

Βελτίωση κατέγραψε η θέση της Ελλάδας όσον αφορά την ελκυστικότητα της χώρας για επενδύσεις ΑΠΕ, σύμφωνα με τον τελευταίο τριμηνιαίο δείκτη που δημοσίευσε η Ernst & Young.

Ειδικότερα, βάσει του δείκτη που δημοσιεύθηκε το Φεβρουάριο του 2014, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 33η θέση, δηλαδή βρίσκεται μία θέση υψηλότερα από την 34η που είχε καταλάβει το Νοέμβριο. Ωστόσο,  η Ernst  & Young κατατάσσει τη χώρα μας στις αγορές για τις οποίες το 2013 ήταν μία «κακή χρονιά» για τον κλάδο.
Μεταξύ άλλων, στην έκδοση αναφέρεται ότι οι αναδρομικές μειώσεις στις επιδοτήσεις σε Βουλγαρία, Ελλάδα και Τσεχία προκάλεσε μαζική αποχώρηση των επενδυτών. Κακή χρονιά, σύμφωνα με την έκθεση, ήταν, μεταξύ άλλων, και για τη Γερμανία, την Ινδία και την Αυστραλία.
Όσον αφορά τις επιμέρους τεχνολογίες ΑΠΕ, η Ελλάδα κατέλαβε την 32η θέση στα χερσαία αιολικά  (σταθερά σε σχέση με το Νοέμβριο), την 34η θέση στα υπεράκτια αιολικά  (από την 33η το Νοέμβριο), την 26η στα φωτοβολταϊκά (από την 25η προηγουμένως) και την 31η στη βιομάζα (από 30η το Νοέμβριο).

http://www.energypress.gr/news/Elafrws-beltiwmenh-h-elkystikothta-ths-Elladas-gia-ependyseis-APE

No comments: