Wednesday 26 February 2014

Τοποθέτηση φ/β σε εγκαταστάσεις του κυπριακού στρατού

Στο πρώτο ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για ΑΠΕ στις ένοπλες δυνάμεις των κρατών-μελών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, θα συμμετάσχει η Κύπρος, κατόπιν έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Με τη συμμετοχή της στο Πρόγραμμα, στο οποίο παίρνουν μέρος άλλα 5 κράτη-μέλη της ΕΕ, η Κύπρος καθίσταται πρωτοπόρος ως προς την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε εγκαταστάσεις του στρατού.
Μεταξύ των πλεονεκτημάτων από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων είναι η απασχόληση ντόπιου ανθρώπινου δυναμικού για την εγκατάσταση και τη συντήρηση των εν λόγω συστημάτων, η συμβολή στην εμπέδωση περιβαλλοντικής συνείδησης στους εθνοφρουρούς και γενικότερα στη νεολαία και η συμβολή των υπουργείων Άμυνας και Ενέργειας στην επίτευξη των δεσμεύσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας για υλοποίηση του στόχου που αφορά την εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων ισχύος 192 MW μέχρι το 2020.
Σημειώνεται ότι η εφαρμογή του εν λόγω Προγράμματος δεν θα επιβαρύνει οικονομικά το κράτος, εφόσον η επένδυση θα γίνει αποκλειστικά και μόνο από ξένα κεφάλαια. Αντίθετα, προνοεί έσοδα από τον διαμερισμό των κερδών που θα προκύψουν ανάμεσα στα συνεισφέροντα κράτη.
 
http://www.energypress.gr/news/Topothethsh-f-b-se-egkatastaseis-toy-kypriakoy-stratoy

No comments: