Friday 28 February 2014

Alpha Bank: Πολύ μεγάλης σημασίας η μείωση του ενεργειακού κόστους

Οι επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας το 2013 αποδεικνύονται πολύ ευνοϊκότερες ακόμη και από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, αναφέρει η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελιξεων.

Στο δελτίο σημειώνεται παράλληλα ότι η ανάκαμψη και επάνοδος της οικονομίας σε πορεία υγιούς ανάπτυξης και η αύξηση της απασχόλησης αποτελούν τους κύριους μηχανισμούς εξόδου της χώρας από την κρίση και, ακόμη και της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των προβλημάτων που έφερε η κρίση.
Στα πλαίσια αυτά, η Alpha Bank σημειώνει ότι πολύ μεγάλης σημασίας για τη χώρα αποτελούν οι δύο σημαντικές αποφάσεις - συμφωνίες που ολοκληρώθηκαν  και ανακοινώθηκαν την 25η Φεβρουαρίου 2014 που αφορούν αφενός τη μείωση του κόστους της ενέργειας και αφετέρου τη μείωση του μη-μισθολογικού κόστους εργασίας για τις εγχώριες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.
Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν κατ’ εξοχήν αναπτυξιακά μέτρα μεγάλης εμβέλειας και αναμένεται να συμβάλουν αφενός στον περιορισμό του κόστους της ύφεσης και αφετέρου στην ενίσχυση των κινήτρων για αύξηση της απασχόλησης και των επενδύσεων στην εγχώρια οικονομία. Τα μέτρα αυτά ακολουθούν (αλλά είναι πολύ μεγαλύτερης εμβέλειας) την μείωση του συντελεστή του ΦΠΑ στην εστίαση και, επίσης, τη μείωση του φόρου επί των συναλλαγών ακινήτων, καθώς και την αναζωπύρωση των επενδύσεων που εξαρτώνται από το κράτος από το 2014. Συνολικά, αναμένεται να συμβάλλουν στην αναζωπύρωση της οικονομικής δραστηριότητας  και στην επίτευξη θετικού ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας και σημαντικής αύξησης της απασχόλησης ήδη από το 2014.
 
http://www.energypress.gr/news/Alpha-Bank:-Poly-megalhs-shmasias-gia-th-hwra-h-meiwsh-toy-energeiakoy-kostoys

No comments: