Friday 28 February 2014

NREL: Δημογραφικοί παράγοντες καθορίζουν την επιτυχία μιας φ/β πολιτικής

Δημογραφικοί είναι οι παράγοντες που καθορίζουν την επιτυχημένη εφαρμογή των κυβερνητικών πολιτικών στην αγορά των φωτοβολταϊκών, υποστηρίζει σε μελέτη του το Εθνικό Εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας των ΗΠΑ (NREL).

Οργανώνοντας τις 48 Πολιτείες των ΗΠΑ σε ομάδες των 4, το NREL διερεύνησε τον αντίκτυπο των διάφορων κυβερνητικών αποφάσεων που εφαρμόστηκαν κατά καιρούς για την ανάπτυξη της αμερικανικής φωτοβολταϊκής αγοράς.
Η μελέτη με τίτλο «The Effectiveness of State-Level Policies on Solar Market Development in Different State Contexts» περιλαμβάνει στατιστικές, ιστορικές και εμπειρικές αναλύσεις για τις επιπτώσεις που είχε η εφαρμογή διαφόρων πολιτικών αποφάσεων στον εν λόγω κλάδο.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, η αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής στα φ/β επηρεάζεται άμεσα από δημογραφικούς παράγοντες, όπως από το εισόδημα των νοικοκυριών, τη διαθεσιμότητα φ/β δυναμικού, την τιμή ηλεκτρικής ενέργειας, το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις ΑΠΕ κ.ά. Επίσης, στη μελέτη του NREL καταδεικνύεται ότι ο αριθμός και η βελτίωση των κυβερνητικών πολιτικών ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των φ/β αγορών.
 
http://www.energypress.gr/news/NREL:-Dhmografikoi-paragontes-kathorizoyn-thn-epityhia-mias-f-b-politikhs

No comments: