Monday 31 March 2014

Συνεχίζει τη διεύρυνση του φωτοβολταϊκού της χαρτοφυλακίου η Μπήτρος

Σε θετικό λειτουργικό αποτέλεσμα γύρισε ο όμιλος Μπήτρου το 2013, καθώς το EBITDA διαμορφώθηκε στα +2,02 εκατ. ευρώ, έναντι -177 χιλιάδων ευρώ κατά το 2012.

Όπως μεταδίδει το Euro2day, το 2013 ο κύκλος εργασιών υποχώρησε από τα 81,2 στα 77,7 εκατ. ευρώ και οι καθαρές ζημίες περιορίστηκαν από τα 10,4 στα 9,6 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος -όπως και οι λοιπές εταιρείες του ευρύτερου χαλυβουργικού κλάδου- επηρεάστηκαν το 2013 για μια ακόμη χρονιά από την παροιμιώδη καθίζηση των εργασιών τόσο στον οικοδομικό, όσο και στον ευρύτερο κατασκευαστικό τομέα.
Ωστόσο, σημείωσε θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές και δεν αντιμετωπίζει ζήτημα ρευστότητας: «ο κίνδυνος ρευστότητας κινείται σε χαμηλά επίπεδα μέσω της διαθεσιμότητας επαρκών πιστωτικών ορίων» αναφέρει χαρακτηριστικά η διοίκηση, ενώ ο δείκτης κυκλοφοριακής ρευστότητας υπερβαίνει κατά πολύ τη μονάδα.
Η μελλοντική πορεία των εργασιών της εταιρείας και του κλάδου θα εξαρτηθεί από την αύξηση των επενδύσεων (με την επανεκκίνηση των οδικών αξόνων να αποτελεί ένα πρώτο θετικό γεγονός) και γενικότερα από το πόσο θα μπορέσει να ανακάμψει η ελληνική οικονομία.
Πέραν αυτού, η Διοίκηση της Μπήτρος επισημαίνει πως «συνεχίζεται πάντα η προσπάθεια διεύρυνσης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου του ομίλου σε φωτοβολταϊκά πάρκα και αύξησης των μεριδίων της αγοράς στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και στην αναζήτηση νέων αγορών και νέων προϊόντων».
 
http://www.energypress.gr/news/Synehizei-th-dieyrynsh-toy-fwtoboltaikoy-ths-hartofylakioy-h-Mphtros

No comments: