Monday 31 March 2014

Κέντρο logistics παραγωγής υπεράκτιων α/γ στη Βρετανία από τη Siemens

Περισσότερα από 190 εκατ. ευρώ θα επενδύσει η Siemens για την κατασκευή μονάδας παραγωγής υπεράκτιων ανεμογεννητριών στο Green Port Hull της Μεγάλης Βρετανίας.

«Η απόφασή μας για την κατασκευή μιας μονάδας παραγωγής υπεράκτιων ανεμογεννητριών στη Βρετανία αποτελεί μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής μας. Επενδύουμε σε αγορές με συνθήκες που μπορούν να μας εξασφαλίσουν ότι οι μονάδες μας μπορούν να λειτουργούν απρόσκοπτα. Η βρετανική ενεργειακή πολιτική δημιουργεί ένα ευνοϊκό πλαίσιο για την επέκταση της. υπεράκτιας αιολικής ενέργειας. Ειδικότερα, αναγνωρίζει τις προοπτικές ανάπτυξης της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στο σύνολο της παραγωγής ενέργειας» , δήλωσε ο Michael Suess , μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG και Διευθύνων Σύμβουλος του τομέα Ενέργειας.
Η αγορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της Βρετανίας «τρέχει» με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η δυναμικότητα αιολικής ενέργειας έχει διπλασιαστεί μέσα σε δύο χρόνια σε περίπου 10 GW. Ως το 2020, υπολογίζεται ότι σχεδόν 14 GW υπεράκτιων αιολικών θα έχουν να εγκατασταθεί στη χώρα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Siemens και ο βρετανικός της εταίρος Associated British Ports (ABP) θα επενδύσουν συνολικά 371 εκατ. ευρώ στο εν λόγω project. Οι επενδύσεις αυτές θα ενισχύσουν την αγορά offshore αιολικών της χώρας, ενώ παράλληλα θα τονώσει την τοπική αγορά εργασίας δημιουργώντας άμεσα 1.000 θέσεις εργασίας, με τις 550 από αυτές μόνο στην παραγωγή των ανεμογεννητριών και άλλες 450 θέσεις στο Green Port Hull.
 
http://www.energypress.gr/news/Kentro-logistics-paragwghs-yperaktiwn-a-g-sth-Bretania-apo-th-Siemens

No comments: