Sunday 30 March 2014

Δεν κατάφερε να πειράξει το ΤΕΕ το άνοιγμα του επαγγέλματος του μηχανικού μόνο για τα δικά του μέλη

Στο σημερινό μνημονιακό πολυνομοσχέδιο το οποίο συμπεριελάμβανε δεκάδες νομοθετικές ρυθμίσεις για ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, το ΤΕΕ επιχείρησε να
περάσει ρύθμιση σύμφωνα με την οποία το άνοιγμα του επαγγέλματος του μηχανικού να αφορά μονάχα διπλωματούχους μηχανικούς των πολυτεχνείων της ημεδαπής και αλλοδαπής ενώ ταυτόχρονα επιχείρησε να περάσει νομοθετικά ορισμό για το ποιός είναι μηχανικός. 
Το νομοσχέδιο αφορούσε τους πολιτικούς μηχανικούς, τοπογράφους και αρχιτέκτονες μηχανικούς. Κατ' αυτόν τον τρόπο αν ψηφιζόταν το νομοσχέδιο ουσιαστικά θα έκλεινε ο δρόμος για τους πτυχιούχους μηχανικούς ΤΕ και την υπαγωγή τους σε νέες μελλοντικές νομοθετικές ρυθμίσεις που θα καθορίσουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Η κινητοποίηση της κοινότητας των ΤΕΙ αυτές τις δύο ημέρες (ενώσεις-επαγγελματικά σωματεία απόφοιτοι από διαδικτυακά μέσα) ήταν πρωτοφανής.

Ευτυχώς πρίν από μερικά λεπτά ο υπουργός οικονομικών κ. Στουρνάρας μετά από υπόδειξη του υπουργού παιδείας ανακοίνωσε την διαγραφή κάποιων εκφράσεων μέσω νομοτεχνικών βελτιώσεων.

No comments: