Wednesday 26 March 2014

ΘΕΣΙΦ: Πρώτα εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΛΑΓΗΕ και μετά πιστωτικά τιμολόγια

Να θεσμοθετηθεί ως απαράβατος και αποκλειστικός όρος, η υποχρέωση πλήρους εξόφλησης από τον ΛΑΓΗΕ των ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς τους Παραγωγούς, πριν από την  έκδοση οποιουδήποτε πιστωτικού τιμολογίου τελικώς ισχύσει, ζητά ο ΘΕΣΙΦ σε ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά, ο σύνδεσμος τονίζει:

« A) Η οικονομική εξόντωση μερικών χιλιάδων Φ/Β Παραγωγών είναι πλέον δεδομένη αφού υπόκεινται σε μία παγκόσμιας πρωτοτυπίας πρακτική επιβολής έκτακτης εισφοράς και ταυτόχρονα έκπτωσης επί της παραγωγής τους και όλα αυτά στο ίδιο οικονομικό έτος.
Β) Η αυθαίρετη και μονομερής μείωση των εγγυημένων τιμών έρχεται να εκμηδενίσει κάθε προσδοκία των Παραγωγών για απόσβεση της επένδυσης , πολύ δε περισσότερο για αποκόμιση κάποιου εύλογου κέρδους για τους κόπους μιας ζωής, τους οποίους πολλοί από αυτούς κατέθεσαν  Γ) Παρ’ όλα τα παραπάνω που προβλέπονται  στο νομοσχέδιο και τη σπουδαιότητα που έχουν , θεωρούμε ότι  η  πτώχευση των Παραγωγών δεν θα επέλθει τελικώς από το εν λόγω νομοσχέδιο. Η οκτάμηνη καθυστέρηση των πληρωμών θα έχει προλάβει να δώσει το καίριο  πλήγμα στις επιχειρήσεις , καθώς όλα τα έξοδα είναι ανελαστικά και τα περιθώρια για πίστωση ανύπαρκτα. Οι υποσχέσεις του ΥφΥΠΕΚΑ κ. Παπαγεωργίου για αποπληρωμή των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου , εντός του τρέχοντος μηνός απεδείχθησαν για άλλη μία φορά ψευδείς.
Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε απολύτως αναγκαίο να θεσμοθετηθεί ως απαράβατος και αποκλειστικός όρος, η υποχρέωση πλήρους εξόφλησης από τον ΛΑΓΗΕ των ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς τους Παραγωγούς , πριν από  έκδοση εκ μέρους των , οποιουδήποτε πιστωτικού τιμολογίου τελικώς ισχύσει .
Σε αντίθετη περίπτωση το νέο αυτό νομοσχέδιο για την «Εξυγίανση του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ » θα αποτελεί κενό γράμμα καθώς η οικονομική καταστροφή των Παραγωγών θα έχει εν τω μεταξύ νομοτελειακά πραγματοποιηθεί .»
 
http://www.energypress.gr/news/THESIF:-Prwta-exoflhsh-twn-lhxiprothesmwn-ofeilwn-toy-LAGHE-kai-meta-pistwtika-timologia

No comments: