Monday 24 March 2014

BYD Qin: Το "πράσινο" αυτοκίνητο που ξεπουλάει στην Κίνα

Το υβριδικό BYD Qin ήρθε να "ταράξει τα νερά" στην Κίνα, μια χώρα με τεράστιο πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, όπου ακόμη και οι γενναιόδωρες επιδοτήσεις δεν είχαν κατορθώσει να τονώσουν την ηλεκτροκίνηση, κατάφερε μέσα στο α' δίμηνο του 2014 να παρουσιάσει τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Με επιτάχυνση 0-100 χλμ. σε 5,9 δευτερόλεπτα, ανώτατη ταχύτητα 185 χιλιόμετρα την ώρα, κατανάλωση καυσίμου 1,6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και αυτονομία 70 χιλιομέτρων με πλήρως φορτισμένη μπαταρία, η δεύτερη έκδοση του Qin κέρδισε τις εντυπώσεις από την αρχή. Σύμφωνα με την ίδια την BYD, τα πρώτα 100 οχήματα πουλήθηκαν μέσα σε 2 δευτερόλεπτα αφότου άρχισε η διάθεσή τους στο Ίντερνετ.
Τα αποτελέσματα του ομίλου για το πρώτο τρίμηνο του έτους φαίνεται ότι θα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Μόνο μέσα στις πρώτες εβδομάδες του έτους, ο συνολικός αριθμός των πωλήσεων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στην Κίνα έφθασε τις 6.795, εκ των οποίων περίπου 6.000 ήταν Qin, γεγονός που καθιστά το νέο όχημα το πιο επιτυχημένο στη χώρα.
Αναλυτές προβλέπουν ότι η ανοδική πορεία θα συνεχιστεί, καθώς Πεκίνο και Σαγκάη ανακοίνωσαν προ ημερών ότι τα νέα οχήματα του ομίλου πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδοτήσεων που επιτρέπει την αγορά φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων σε πολύ χαμηλότερη τιμή.
Η BYD έχει, τα τελευταία χρόνια, κάνει αισθητή την παρουσία της και σε άλλες αγορές, κυρίως χάρη στα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία της. Τον Ιανουάριο, η αρχή μεταφορών του Λονδίνου ανακοίνωσε την προσθήκη τέτοιων λεωφορείων στο στόλο της βρετανικής πρωτεύουσας, ενώ πρόσφατα τα πρώτα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία του κινεζικού ομίλου έκαναν την εμφάνισή τους σε Βραζιλία και Ουρουγουάη.
 
http://www.energypress.gr/news/BYD-Qin:-To-prasino-aytokinhto-poy-xepoylaei-sthn-Kina

No comments: