Monday 30 March 2015

Η αποεπένδυση από 3 χερσαία blocks στη Νιγηρία έφερε 1 δισ. δολ. στην Total

Η αποεπένδυση από τρία χερσαία οικόπεδα υδρογονανθράκων στη Νιγηρία, συμπεριλαμβανομένων των OML 18 και OML 24, ξεπέρασε το 1 δισ. δολ., μετά και την ολοκλήρωση της πώλησης της συμμετοχής της γαλλικής Total από το OML 29 στην τοπική Aiteo Eastern E&P αντί 569 εκατ. δολ.
Σύμφωνα με τον Pactrick de la Chevardiere, Οικονομικό Διευθυντή της γαλλικής πετρελαϊκής, «η πώληση των εν λόγω χερσαίων μπλοκ στη Νιγηρία αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της στρατηγικής μας που έχει να κάνει με τη δυναμική διαχείριση του χαρτοφυλακίου μας».

Όπως συμπληρώνει ο ίδιος, η πράξη αυτή μειώνει την έκθεσή μας σε δραστηριότητες που δεν είναι πλέον συμφέρουσες στη Νιγηρία, επιτρέποντας στην Total να συγκεντρωθεί σε πιο κερδοφόρα project, όπως το «Egina» στο Δέλτα του Νίγηρα. Συνολικά, η πετρελαϊκή έχει αποεπενδύσει από 11 χερσαία μπλοκς στη Νιγηρία από το 2010. Διαθέτει το 10% των μετοχών σε αρκετά πεδία μέσω της Shell Petroleum Development Company (SPDC), ένα joint venture μεταξύ των Γάλλων, της Nigerian National Petroleum Corporation (55%), της SPDC (30%) και της Nigerian Agip Oil Company Limited (5%).
 
http://energypress.gr/news/i-apoependysi-apo-3-hersaia-blocks-sti-nigiria-efere-1-dis-dol-stin-total

No comments: