Monday 30 March 2015

Κωνσταντίνος Θεοφύλακτος: Η συμπαραγωγή μπορεί να αξιοποιηθεί στον βιομηχανικό και οικιακό τομέα

Ο Κωνσταντίνος Θεοφύλακτος, Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας (ΕΣΣΗΘ) ήταν καλεσμένος στην 22η εκπομπή SBC Energy της Παρασκευής (27/3/2015), όπου τόνισε ότι η εν λόγω τεχνολογία μπορεί να αξιοποιηθεί στο βιομηχανικό και στον οικιακό τομέα με θετικά αποτελέσματα.

Παράλληλα, ο κ. Θεοφύλακτος σημείωσε ότι η Ε.Ε. προβλέπει κίνητρα για τις μονάδες συμπαραγωγής, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας θα πρέπει να συμπεριλάβουν και την συμπαραγωγή στο εξής.
Επίσης, στην εκπομπή συζητήθηκαν τα διαφορετικά σενάρια σχετικά με το διαγωνισμό για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα στο Ιόνιο και την Κρήτη, η επαναδιαπραγμάτευση που επιθυμεί το ΥΠΑΠΕΝ για τη μονάδα της Πτολεμαΐδας, η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου για τις αυξήσεις του ΕΤΜΕΑΡ και η στάση αναμονής στην οποία βρίσκονται οι βιομηχανίες για την μείωση του ενεργειακού τους κόστους. Στον διεθνή στίβο, συζητήθηκε η έρευνα της Κομισιόν εις βάρος της Βουλγαρίας για εμπόδια στη διακίνηση του φυσικού αερίου, καθώς και οι πιέσεις της Ουάσιγκτον προς την Τουρκία ώστε να εγκαταλείψει τα σχέδια για τον ρωσικό αγωγό Turkish Stream.

http://energypress.gr/news/konstantinos-theofylaktos-i-symparagogi-mporei-na-axiopoiithei-ston-viomihaniko-kai-oikiako

No comments: