Tuesday 31 March 2015

GlobalData: Η Rosneft εστιάζει το ρωσικό αέριο, με τις προοπτικές στη Λ. Αμερική να είναι περιορισμένες

Παρά την υπογραφή συμφωνίας με τη νορβηγική ναυτιλιακή Golar LNG, αναφορικά με την ανάπτυξη πλωτού τερματικού LNG στη Λ. Αμερική, τελικά μάλλον η Rosneft αποφάσισε να εστιάσει περισσότερα στα ρωσικά αποθέματα αερίου και τα LNG projects. Τα παραπάνω αναφέρει σε ανάλυσή της η GlobalData, η οποία σημειώνει ότι σημαντικό εμπόδιο στην εξωστρεφή «εικόνα» της Rosneft θα αποτελέσουν οι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές συνθήκες που επικρατούν στην αμερικανική αγορά.

Κατά την Anna Belova, Upstream Analyst της GlobalData, υπό το παρόν οικονομικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από χαμηλές τιμές και οικονομικές κυρώσεις, είναι λογικό μια εταιρεία όπως η Rosneft να αποφασίσει να δώσει προτεραιότητα στις υπάρχουσες επενδύσεις της.
Όπως αναφέρει η ίδια, «αν υπάρχει κάποια ανάπτυξη στο κομμάτι του LNG για τη Rosneft, τότε το πιθανότερο είναι ότι θα προέλθει από την παραγωγή της Ρωσίας». Η αναλύτρια προσθέτει ότι η Rosneft θα ακολουθήσει την πορεία της Ρωσίας προς την Ασία, με τις κινεζικές εταιρείες να φαντάζουν ως πιθανοί επενδυτές σε υπεράκτια έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η Belova συνεχίζει ότι «η εταιρεία θα δώσει έμφαση στο έργο Sakhalin-1, το οποίο αναμένεται να διασυνδεθεί με το ρωσικό δίκτυο τη διετία 2018-2019».

http://energypress.gr/news/globaldata-i-rosneft-estiazei-rosiko-aerio-me-tis-prooptikes-sti-l-ameriki-na-einai

No comments: