Monday 27 April 2015

Ρωσία: Ξεκίνησε η κατασκευή του 1ου ντιζελοκίνητου ηλεκτρικού παγοθραυστικού

Την κατασκευή του πρώτου ντιζελοκίνητου ηλεκτρικού παγοθραυστικού των τελευταίων δεκαετιών ξεκίνησε το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό.   Σύμφωνα με το RBTH, το σκάφος θα έχει αυτονομία 12.000 ναυτικών μιλίων και μία αντοχή πλοήγησης για δύο μήνες, είπε οδιοικητής του ρωσικού Ναυτικού, ναύαρχος, Βίκτορ Τσιρκόφ.

Το πλοίο θα διαθέτει την ικανότητα να σπάσει τον πάγο 80 εκατοστών ή περισσότερο από 30 ίντσες) σε πάχος, σύμφωνα με τον Βίκτορ Τσιρκόφ. «Στις 23 Απριλίου, τα Ναυπηγεία του Στόλου στην Αγία Πετρούπολη θα ξεκινήσουν την κατασκευή των ντιζελοκίνητων παγοθραυστικών «Ίλια Μουρομετς» τα οποία πρόκειται να γίνουν τα πρώτα για το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό εδώ και μερικές δεκαετίες», είπε ο ναύαρχος.
Η Ρωσία θέλει να χτίσει την παρουσία της στην πλούσια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο οιοχή της Αρκτικής, σύμφωνα με το αναθεωρημένο στρατιωτικό δόγμα της χώρας που υπογράφηκε από τον πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν τον Δεκέμβριο του 2014. Για πρώτη φορά, το έγγραφο κατονομάζει την προστασία των εθνικών συμφερόντων στην Αρκτική μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων για το στρατό σε καιρό ειρήνης.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι παρόλο που η Ρωσία δεν είχε σκοπό να στρατιωτικοποιήσει την Αρκτική θα λάβει τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσει τις αμυντικές δυνατότητες της στην περιοχή.
 
http://energypress.gr/news/rosia-xekinise-i-kataskeyi-toy-1oy-ntizelokinitoy-ilektrikoy-pagothraystikoy

No comments: