Tuesday 28 April 2015

Αλλαγές στο «τιμόνι» και το όνομα της γαλλικής GDF Suez

Αλλάζει την επωνυμία της σε «Engie» η γαλλική επιχείρηση ηλεκτρισμού GDF Suez, που σύμφωνα με την Wall Street Journal αποτελεί απόρροια της προσπάθειας της επιχείρησης να συμβαδίσει με το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον της βιομηχανίας ενέργειας και της ανάδειξης του νέου χαρακτήρα της με αφορμή την αποχώρηση του Διευθύνοντος Συμβούλου Gérard Mestrallet.

Η αποχώρηση του Mestrallet από το «τιμόνι» της GDF Suez έρχεται μετά από μια μακρόχρονη θητεία 20 ετών. Τη θέση του θα αναλάβει η Isabelle Kocher, η οποία αυτή τη στιγμή τελεί χρέη αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της επιχείρησης. Να σημειωθεί ότι η μετονομασία της GDF Suez ήταν δική της απόφαση.
«Εγώ εκπροσωπώ την "οικοδόμηση" του Ομίλου και την ιστορία του, η Isabelle αντικατοπτρίζει τη μελλοντική του πορεία», δήλωσε ο 66χρονος Mestrallet κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, την περασμένη Παρασκευή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διοίκηση της GDF Suez αποφάσισε την αλλαγή της επωνυμίας της επιχείρησης σε Engie –το οποίο εσκεμμένα παραπέμπει στο γνωστό τραγούδι των Rolling Stones «Angie»- για να παραπέμπει στη γαλλική λέξη «énergie». Το νέο όνομα θα τεθεί υπό την έγκριση των μετόχων της επιχείρησης, κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης που θα γίνει στα μέσα του 2016.
 
http://energypress.gr/news/allages-sto-timoni-kai-onoma-tis-gallikis-gdf-suez

No comments: