Wednesday 29 April 2015

Κύπρος: Από το α' τετράμηνο του 2016 η χρήση υγραερίου στην αυτοκίνηση

Την εκτίμηση ότι η χρήση του υγραερίου στην αυτοκίνηση θα αρχίσει το πρώτο τετράμηνο του 2016, εξέφρασαν σήμερα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, τα οποία ανέφεραν ότι οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει και μέχρι το τέλος του χρόνου να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των τεχνιτών εγκατάστασης του συστήματος υγραερίου στα οχήματα.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνεδρία, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου Ζαχαρίας Ζαχαρίου ανέφερε πως ο φόρος κατανάλωσης στο υγραέριο δεν αναμένεται να αυξηθεί, παρά το γεγονός ότι στην Ευρώπη συζητείτο τον προηγούμενο χρόνο η αύξηση του. Σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Εμπορίου, ο φόρος κατανάλωσης στο υγραέριο είναι 7 σεντ το λίτρο, ενώ ο φόρος κατανάλωσης στη βενζίνη αγγίζει τα 48 σεντ το λίτρο.
“Οτιδήποτε νομοθετικό έχει περάσει από τη Βουλή. Μένουν τώρα τα διατάγματα των Υπουργείων για υλοποιηθεί το όλο έργο. Έχουμε ζητήσει από το Υπουργείο Εμπορίου, ως ο Συντονιστής της όλης προσπάθειας γιατί εμπλέκεται το Υπουργείο Εργασίας, το Υπουργείο Συγκοινωνιών, το Οικονομικών και το Εμπορίου, να μας καταθέσει γραπτώς συγκεκριμένες ημερομηνίες, ώστε και εμείς να μπορούμε με τη σειρά μας να ελέγχουμε και αυτό που έχουμε πει ότι αρχές του 2016 θα υπάρχει κίνηση υγραερίου στα αυτοκίνητα στην Κύπρο να είναι πραγματικότητα”.

Αρχές Δεκεμβρίου οι τεχνίτες 

Στο μεταξύ, είπε πως έχουν αδειοδοτηθεί υπηρεσίες εκπαίδευσης τεχνιτών και θα ολοκληρωθεί η αδειοδότηση εντός των ημερών τον επόμενο μήνα, ενώ πρόσθεσε πως μετά από αυτό θα υποβάλουν όλοι όσοι θέλουν αιτήσεις για να πάρουν τον τίτλο.
Σημείωσε ότι μέχρι τις αρχές του Δεκέμβρη θα έχουμε τεχνίτες τελειωμένους όσον αφορά την τοποθέτηση σε καύσιμα, προσθέτοντας  ότι έχουν γίνει παραγγελίες συγκεκριμένων μηχανημάτων, τα οποία θα μετρούν την πίεση, για να ελέγχεται από τους επιθεωρητές αν είναι σωστή η εγκατάσταση.
 
http://energypress.gr/news/kypros-apo-tetramino-toy-2016-i-hrisi-ygraerioy-stin-aytokinisi

No comments: