Monday 27 April 2015

Αντιτίθεται σε οποιαδήποτε εξαγορά της BP η κυβέρνηση Ντ. Κάμερον

Να παραμείνει κρατική η BP επιθυμεί η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον, η οποία αντιτίθεται σε οποιαδήποτε σενάρια εξαγοράς της εταιρείας, αναφέρουν οι Financial Times. Το μήνυμα, σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, απευθύνεται στην κατάθεση πρότασης, ύψους 70 δις. δολαρίων, από την Royal Dutch Shell.

Βρετανοί αξιωματούχοι σημειώνουν ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό οποιαδήποτε πρόταση εξαγοράς -ακόμη και αν αυτή αφορά της Shell- καθώς σταθερή επιδίωξη είναι η χώρα να συνεχίσει να έχει δύο πετρελαϊκούς κολοσσούς.
Οι αξιωματούχοι παραδέχονται ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει την απαραίτητη εξουσία για να παρεμποδίσει μια τέτοια διαδικασία, ωστόσο ένα ανώτερο στέλεχος της City η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να κάνει τόσο ξεκάθαρη την αντίθεσή της ώστε να αποθαρρύνει κάθε ξένο επενδυτή. Να σημειωθεί ότι η BP αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχολιασμό. Η κυβέρνηση, με επικεφαλής τον αρχηγό του Συντηρητικού Κόμματος Ντέιβιντ Κάμερον, θα πρέπει να κονταροχτυπηθεί στις 7 Μαΐου με τον ευρείας αποδοχής πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος.
 
http://energypress.gr/news/antitithetai-se-opoiadipote-exagora-tis-bp-i-kyvernisi-nt-kameron

No comments: