Thursday 30 April 2015

Έτοιμος ως το 2020 ο Turkish Stream, διαβεβαιώνει η Gazprom

Το τελευταίο τμήμα του αγωγού αερίου που θα μεταφέρει ρωσικού φυσικό αέριο στην Ευρώπη, μέσω της Τουρκίας, θα είναι έτοιμος ως το 2020, δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψη ο αναπληρωτής CEO της Gazprom Αλεξάντερ Μεντβέντεφ.

Σύμφωνα με το Itar-Tass, ο Μεντβέντεφ φέρεται να είπε ότι «το έργο προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα τόσο στα θαλάσσια τμήματα, όσο και στα χερσαία, ενώ στο στάδιο της προετοιμασίας βρίσκεται και η διακυβερνητική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας».
«Ο όρος κατασκευή είναι πολύ απλός: ως το 2020 οι ποσότητες προορίζονται για τον Turkish Stream θα πρέπει να διέλθουν μέσω του αγωγού», συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ποσότητες αυτές υπολογίζονται στα 14 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου για την Τουρκία και 50 δισ. κυβικά μέτρα για την Ευρώπη.
«Το 2020 είναι το ορόσημο για το τέταρτο και τελευταίο τμήμα του έργου που πρέπει να ολοκληρωθεί», είπε. Η Μόσχα βλέπει τον Turkish Stream έναν εναλλακτικό αγωγό, που θα αντικαταστήσει τον South Stream, η κατασκευή του οποίου εγκαταλείφθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο εξαιτίας «κολλήματος» με την ΕΕ.

No comments: