Thursday 15 September 2011

Θαλάσσια αιολικά θα εγκαταστήσει η Ιαπωνία στις ακτές της Φουκουσίμα

Η Ιαπωνία θα επιχειρήσει να αναπτύξει τα θαλάσσια αιολικά στις βορειοανατολικές ακτές της, οι οποίες δέχτηκαν και το μεγαλύτερο πλήγμα από το τσουνάμι του φετινού Μαρτίου. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου την Τρίτη, σκοπός είναι να ξεπεράσει η χώρα τα ευρωπαϊκά κράτη στην ανάπτυξη των θαλάσσιων αιολικών, ενώ στα πλαίσια αυτά θα γίνουν μελέτες και θα δαπανηθούν σημαντικά ποσά.

Από την οπτική γωνία της κατασκευής των νέων έργων, θα καταβληθούν 10-20 δις γιεν για την εγκατάσταση έξι ανεμογεννητριών σε αρχικό στάδιο από τη Mitsubishi Heavy Industries και τη Fuji Heavy Industries μέσα στην επόμενη πενταετία. Οι ανεμογεννήτριες αυτές θα είναι του τύπου που επιπλέει, καθώς τα νερά στην περιοχή αυτή της Ιαπωνίας είναι αρκετά βαθιά.

Θυμίζουμε, τέλος, ότι την πρωτιά στις ανεμογεννήτριες αυτού του είδους κατέχει σήμερα η Νορβηγία, ενώ αντίστοιχες επενδύσεις σχεδιάζουν η Βρετανία, η Πορτογαλία και άλλες χώρες.

http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/aiolika/thalassia-aiolika-tha-egkatastisei-i-iaponia-stis-aktes-tis-foukousima.html

No comments: