Tuesday 13 September 2011

Βιάζονται για τις επιδοτήσεις οι επενδυτές των ΑΠΕ στην Αμερική

Οι επενδυτές των ΑΠΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει μάλλον να βιαστούν ώστε να ξεκινήσουν την κατασκευή των έργων τους πριν τα τέλη αυτού του μήνα. Ο λόγος είναι ότι τότε λήγουν οι επιδοτήσεις συνολικού ύψους 18,7 δις δολαρίων που προσφέρει το υπουργείο Ενέργειας για την καθαρή ενέργεια, με βάση τη νομοθεσία του 2009.

Από τα χρήματα αυτά, τα 16,8 δις δολάρια αφορούν 22 σχέδια στην ηλιακή, αιολική και γεωθερμική ενέργεια, με συνολική ισχύ 5.641 μεταβάτ. Δέκα από τα σχέδια αυτά έχουν χρηματοδοτηθεί και η κατασκευή τους έχει ξεκινήσει, ενώ τα υπόλοιπα δώδεκα θα πρέπει να αρχίσουν να υλοποιούνται άμεσα ώστε να δεχτούν την δανειοδότηση.

Το υπουργείο απαιτεί να έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και οι αρχικές μελέτες, η λήψη των αδειών, καθώς και οι συμφωνίες με τους εργολάβους. Επίσης, απαιτείται η έναρξη των πραγματικών «φυσικών» εργασιών στον χώρο του έργου.

Ανάμεσα στα επενδυτικά σχέδια ξεχωρίζουν τα 1.330 μεγαβάτ φωτοβολταϊκών της FirstSolar, το ηλιακό πάρκο των 250 μεγαβάτ της Abengoa Solar, καθώς και τα οικιακά φωτοβολταϊκά συνολικής ισχύος 1.100 μεγαβάτ που φιλοδοξούν να εγκαταστήσουν η Prologis και η SolarCity σε κτίρια οικιακά, εμπορικά και στρατιωτικά ανά τη χώρα.

http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/iliaka-thermika/biazontai-gia-tis-epidotiseis-oi-ependites-ton-ape-stin-ameriki.html

No comments: