Thursday 15 September 2011

Ξεχωριστό έντυπο για το τέλος ακινήτων ζητούν οι ιδιώτες προμηθευτές

Επιστολή με την οποία θα ζητούν να μην περιληφθεί στο συνολικό ποσό πληρωμής του ρεύματος το ειδικό τέλος για τα ακίνητα πρόκειται να στείλουν σήμερα στην κυβέρνηση οι ιδιωτικές εταιρείας παραγωγής ρεύματος.

Άλλωστε το τέλος για τα ακίνητα, δε θα περιλαμβάνεται μόνο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά σε όλους τους λογαριασμούς ρεύματος, και αυτών που εκδίδονται από τους ιδιώτες παρόχους.

Στην επιστολή τους οι εταιρείες θα προτείνουν, να υπάρξει ξεχωριστό έντυπο για το έκτακτο τέλος που θα αναλογεί σε κάθε ακίνητο και να μην προστεθεί στον κυρίως λογαριασμό που παίρνουν στα χέρια τους οι καταναλωτές.

Οι ιδιωτικές εταιρείες, αλλά και η ΔΕΗ, φοβούνται ότι το ειδικό τέλος θα εκτινάξει τους απλήρωτους λογαριασμούς, που μόνο για τη ΔΕΗ φτάνουν τα 400 εκατ. ευρώ.

Η εξόφληση των λογαριασμών από τους καταναλωτές είναι ο υπ’ αριθμόν ένα πονοκέφαλος των εταιρειών εν μέσω κρίσης, και αναμένεται να ενταθεί την επόμενη χρονιά.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5. «Με το νέο μέτρο, είπε ότι θα υπάρχουν πιθανότατα επιπτώσεις στον αριθμό των ανεξόφλητων λογαριασμών. Προφανώς θα αυξηθούν οι επισφάλειες,» είπε και πρόσθεσε ότι εφόσον το επιβάλλει ο νόμος, η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος για όποιους δεν πληρώσουν το ειδικό τέλος. «Εμείς θα εφαρμόσουμε το νόμο. Δεν θα κάνουμε παραβάσεις» είπε.

http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/1beb4468-754b-49ab-88b4-c2c6 2795 b9 2d

No comments: