Thursday 15 September 2011

Ηλεκτρική ενέργεια από τους αυτοκινητόδρομους!

Η χρήση των αυτοκινητοδρόμων για την παραγωγή κινητικής ενέργειας από τα αυτοκίνητα δεν είναι μια νέα ιδέα. Ο σχεδιαστής Fang-Chun Tsai προτείνει να χρησιμοποιηθεί η κινητική ενέργεια που παράγεται από την επιτάχυνση των αυτοκινήτων για την αλλαγή ενός μαγνητικού πεδίου, παράγοντας έτσι ηλεκτρισμό.

Το σύστημα με την ονομασία Magneter, μπορεί εύκολα να εγκατασταθεί στα ήδη υπάρχοντα αυτοκίνητα και θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο προς ένα αυτάρκες ενεργειακό δίκτυο.

Ουσιαστικά πρόκειται για την εγκατάσταση μιας μαγνητικής συσκευής στο κάτω μέρος του σασί. Καθώς το αυτοκίνητο βρίσκεται καθ’ οδόν, μια συσκευή ηλεκτρικής ενέργειας που θα είναι τοποθετημένη στον δρόμο θα τροφοδοτείται. Επιτρέπει στην ενέργεια να αποθηκευτεί και να προωθείται σε περιοχές όταν είναι αναγκαία κατά τη διάρκεια αιχμής της ζήτησης.

Το σύστημα δεν απαιτεί μια γεννήτρια και θα μπορούσε να δημιουργήσει ηλεκτρική ενέργεια για οποιαδήποτε σύστημα που θα το χρειαζόταν, όπως π.χ. με την τοποθέτηση στις σιδηροδρομικές γραμμές του μετρό και του τρένου. Θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει επίσης με ένα “έξυπνο δίκτυο”.

Το καλύτερο όμως όλων, είναι ότι το σύστημα μοιάζει με την εγκατάσταση μιας μαγνητικής συσκευής, σχετικά απλή. Μια γρήγορη και απλή διαδικασία στο γκαράζ είναι το μόνο που χρειάζεται για να εξοπλιστεί το αυτοκίνητο, αυτό που αποτελεί κύριο μέλημα είναι η εγκατάσταση αυτών των μαγνητικών ταινιών στους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους.

http://www.ecofinder.gr/news/ΕΝΕΡΓΕΙΑ/1/Ηλεκτρική_ενέργεια_από_τους_αυτοκινητόδρομους

No comments: