Thursday 15 September 2011

Συνεργασία για την προώθηση ηλιακών κυττάρων τύπου N

Η εταιρεία Yingli Green Energy Holding Company, το Κέντρο Έρευνας Ενέργειας της Ολλανδίας (ECN) και η AMTECH Systems Inc έχουν στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας των ηλιακών φωτοβολταϊκών κυττάρων χρησιμοποιώντας “μεταλλικό τύλιγμα” μέσω της τεχνολογίας.

Η ερευνητική συνεργασία, η οποία αποτελεί προέκταση του έργου PANDA από το 2009, στοχεύει να μειώσει την μεταλλική κάλυψη των ηλιακών Φ/Β σε σύγκριση με τα ως τώρα δεδομένα κρυσταλλικά Φ/Β πρότυπα έως και κατά 40%, η οποία και πάλι θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της αποδοτικότητας κατά 1.5%, με τη χρήση του μεταλλικού τυλίγματος N-Τύπου, μέσω (N-MWT) κυττάρων ηλιακής φωτοβολταϊκής ενέργειας και της τεχνολογίας.

Οι ηλιακές μονάδες που βασίζονται σε N-MWT τεχνολογία μπορούν να γίνουν με λεπτά ηλιακά κύτταρα υψηλής απόδοσης.

Ο Jingfeng Xiong, Αντιπρόεδρος Τεχνολογίας στην εταιρεία Yingli, λέει:

Όλοι μαζί με αυτό το κοινό σχέδιο, έχουμε στόχο να φτάσουμε την αποδοτικότητα των κυττάρων στο 20% και σε αποδοτικότητα της ηλιακής μονάδας στο 18% ή και περισσότερο. Η έναρξη χρησιμοποίησης των ηλιακών κυττάρων N-MWT, επεξηγεί την αποστολή μας που είναι να είμαστε ο ηγέτης του κόστους και την ίδια στιγμή να παρέχουμε το καλύτερο προϊόν στους πελάτες μας.

http://www.ecofinder.gr/news/ΕΝΕΡΓΕΙΑ/1/Συνεργασία_για_την_προώθηση_ηλιακών_κυττάρω ν_τύπο υ_N

No comments: