Tuesday 26 November 2013

Νέο φ/β 10 MW από την Enel Green Power στη Ρουμανία

Η Enel Green Power (EGP), θυγατρική της ιταλικής ENEL, πρόσθεσε το δίκτυο της Ρουμανίας την νέα της φωτοβολταϊκή μονάδα ισχύος 10MW, ανεβάζοντας έτσι το σύνολο της ισχύος των εγκατεστημένων φωτοβολταϊκών πάρκων στην χώρα στα 36 MW.

Το νέο φ/β πάρκο θα παράγει 12 εκατ. KWh ετησίως, καλύπτοντας την ζήτηση ενέργειας από περίπου 10,000 νοικοκυριά. Πέρα από τα φωτοβολταϊκά, η EGP έχει εγκατεστημένα αιολικά πάρκα στην Ρουμανία, συνολικής ισχύος 498 MW, φέρνοντας της εταιρεία ανάμεσα στους μεγάλους παίκτες στον τομέα της ενέργειας στην Ρουμανία μαζί με την CEZ της Τσεχίας και την Verbund της Αυστρίας.
Η Ρουμανία ξεπέρασε τα 3,300 MW εγκατεστημένων πηγών ανανεώσιμης ενέργειας, με κίνητρα που έδωσε η κυβέρνηση, βασισμένα στα «πράσινα» πιστοποιητικά, όμως ήδη εξετάζεται η περικοπή ακόμη και η κατάργηση των κινήτρων, από την επόμενη χρονιά, 2014, γεγονός που θα δυσαρεστήσει τους επενδυτές. Αντί των κινήτρων, η κυβέρνηση της Ρουμανίας εξετάζει την εφαρμογή τιμοκαταλόγου (Feed in Tariff), με σκοπό να ελαφρώσει το βάρος στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος προς τα νοικοκυριά και την βιομηχανία.
 
http://www.energypress.gr/news/Neo-f-b-10-MW-apo-thn-Enel-Green-Power-sth-Roymania

No comments: