Tuesday 26 November 2013

Βουλγαρία: Κατασκευή νέας θέρμο-πυρηνικής μονάδας στο Κοζλοντούϊ

Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η Βουλγαρία προχωρά στην κατασκευή νέας θέρμο-πυρηνικής μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο συγκρότημα θερμοπυρηνικής ενέργειας στο Κοζλοντούϊ, ο υπουργός Ενέργειας Dragomir Stoynev.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Stoynev στον ραδιοφωνικό σταθμό BNR της Βουλγαρίας, οι συζητήσεις με την αμερικανική Westinghouse, ξεκινούν με στόχο την κατασκευή μιας νέας θέρμο-πυρηνικής μονάδας στο Κοζλοντούϊ, και οι εργασίες μπορούν να ξεκινήσουν μέσα στο 2016.
Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι ετοιμάζει μια αναφορά προς τον Πρωθυπουργό Plamen Oresharski για να πάρει την έγκρισή του, και το επόμενο βήμα θα είναι να δοθεί η εξουσιοδότηση προς την Bulgarian Energy Holding, BEH, για να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για λογαριασμό της κυβέρνησης, και να ετοιμάζει εντός εξαμήνου το οικονομικό μοντέλο της συμφωνίας. Η Τράπεζα Exim Bank δήλωσε έτοιμη να χρηματοδοτήσει το έργο, και οι εργασίες κατασκευής μπορούν να ολοκληρωθούν σε μια τετραετία μετά την θεμελίωση που προβλέπεται το 2016.
 
http://www.energypress.gr/news/Boylgaria:-Kataskeyh-neas-thermo-pyrhnikhs-monadas-sto-Kozlontoyi

No comments: