Tuesday 26 November 2013

Κύπρος: Αυξημένη κατά 50-70 cents ανά φιάλη η τιμή του υγραερίου

Αυξήσεις στα επίπεδα τιμών λιανικής πώλησης υγραερίου των 10 κιλών από 50 - 70 σεντ ανά φιάλη, παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στην κυπριακή αγορά. Οι νέες τιμές διάθεσης κυμαίνονται από €13,70 - €15 ανά κύλινδρο υγραερίου. Όσοι χρησιμοποιούν υγραέριο, θα πρέπει να υπολογίσουν πλέον το αυξημένο κόστος για την αγορά της που γίνεται σε μια περίοδο δύσκολη για τα νοικοκυριά της Κύπρου.
Σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί ποιος είναι ο αντίκτυπος στις τιμές από την αύξηση που προχώρησαν οι εταιρείες διανομής υγραερίου στην αγορά, η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του υπουργείου Εμπορίου πραγματοποιεί νέα έρευνα για συλλογή στοιχείων αναφορικά με τα επίπεδα των τιμών.

Η έρευνα διεξάγεται σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων και πρατηρίων πώλησης πετρελαιοειδών σε παγκύπρια βάση.

Με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας, εντοπίζονται διαφορές στις τιμές του υγραερίου φιάλης 10 κιλών μεταξύ των υποστατικών πώλησης υγραερίου σε καταστήματα και πρατήρια. Στο μέσο όρο τιμών τα πρατήρια παρουσιάζονται φθηνότερα από τα καταστήματα. Η πλειοψηφία των πρατηρίων ανά επαρχία πωλούσαν πριν τις σχετικές αυξήσεις, τον κύλινδρο υγραερίου από €12,80 - €14,70, ενώ στα καταστήματα από €12,70 - €14,80.
 
http://www.energypress.gr/news/Kypros:-Ayxhmenh-kata-50-70-cents-ana-fyali-h-timh-toy-ygraerioy

No comments: