Monday 24 February 2014

Καμμένος: Οδηγούν σε συνδιαχείριση του κυπριακού αερίου με την Τουρκία

Οι εξελίξεις στο κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψη του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Κύπρο όπου είχε συναντήσεις με κόμματα και προσωπικότητες που, όπως και ο ίδιος, διαφωνούν με την Κοινή Διακήρυξη.

«Είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά που καλείται ένας λαός να συμφωνήσει να καταργηθεί το κράτος του! Με την Κοινή Διακήρυξη, δεν διασφαλίζεται η ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δημιουργείται ένα μόρφωμα συνεταιρικά με τους κατακτητές του νησιού. Η Κοινή Διακήρυξη οδηγεί μεταξύ άλλων σε απαράδεκτη Συνομοσπονδία, στην τριχοτόμηση του νησιού και σε συνδιαχείριση και με την Τουρκία, των αποθεμάτων του φυσικού αερίου. Οι Έλληνες πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όταν τα έθνη παίρνουν αποφάσεις, είναι αποφάσεις που δεν γυρνούν πίσω» ανέφερε, μιλώντας σε κυπριακά μέσα ενημέρωσης ο κ.Πάνος Καμμένος.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος, οι ΑΝ.ΕΛ ζήτησαν να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, «για να συμφωνήσουμε σε μία κοινή εθνική γραμμή τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων», αλλά «δυστυχώς, το αρνήθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς».
Ο κ. Καμμένος τόνισε, επίσης, ότι οι ΑΝ.ΕΛ, «σε συνεργασία με τα κόμματα και εκείνες τις προσωπικότητες της Κύπρου, αλλά και της Ελλάδας, που λένε ΟΧΙ στην Κοινή Διακήρυξη, θα επιτελέσουμε την εθνική μας υποχρέωση να διαμορφώσουμε την εθνική μας θέση».
Μεταξύ των συνομιλητών του κ.Καμμένου ήταν ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ο πρόεδρος της "Συμμαχίας Πολιτών" Γιώργος Λιλλήκας και ο ιστορικός ηγέτης Βάσος Λυσσαρίδης ενώ επισκέφθηκε τη διαχωριστική γραμμή στο οδόφραγμα του ΛΗΔΡΑ ΠΑΛΑΣ, όπως και τα ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΝΗΜΑΤΑ.
 
http://www.energypress.gr/news/Kammenos:-Odhgoyn-se-syndiaheirish-toy-kypriakoy-aerioy-me-thn-Toyrkia

No comments: