Monday 24 February 2014

Έμφαση σε αέριο και πετρέλαιο δίνει η Βρετανία

Την πρόθεσή της να λάβει δραστικά μέτρα προκειμένου να καταστήσει ευκολότερη τη μεταφορά αερίου και εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου από τη Βόρεια Θάλασσα ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση, η οποία έγινε σήμερα, είχε πολλαπλούς στόχους: να ενισχύσει τη βιομηχανία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, να στηρίξει τα φορολογικά έσοδα, να μειώσει την εξάρτηση από την εισαγωγή πηγών ενέργειας και να πείσει τους Σκωτσέζους να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το Ρόιτερς.
Τα μέτρα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως σκοπεύει να υιοθετήσει περιλαμβάνονται σε μια έκθεση την οποία συνέταξε ο Ίαν Γουντ, πρώην πρόεδρος της εταιρείας πετρελαίου, Wood Group., και στόχο έχουν την αύξηση της ανάκτησης πετρελαίου και φυσικού αερίου από το κομμάτι της Βόρειας Θάλασσας που υπάγεται στη Βρετανία.
Τα μέτρα που θα υιοθετηθούν θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων και τη δημιουργία μιας νέας ανεξάρτητης αρχής για τη βιομηχανία. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε επίσης να μειώσει τη γραφειοκρατία και να βελτιώσει τον τομέα των υποδομών και γεωφυσικών πληροφοριών. Στις 18 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους οι Σκωτσέζοι θα κληθούν να ψηφίσουν εάν επιθυμούν να λήξει ή όχι η ένωση με τη Βρετανία.
 
http://www.energypress.gr/news/Emfash-se-aerio-kai-petrelaio-dinei-h-Bretania

No comments: