Friday 28 March 2014

Oresharski: Σημαντικός για την ενεργειακή διαφοροποίηση της ΝΑ Ευρώπης ο Νότιος Διάδρομος

Ένα σημαντικό βήμα προς την ενεργειακή διαφοροποίηση ολόκληρης της Νοτιανατολικής Ευρώπης θα αποτελέσει ο Νότιος Διάδρομος (Southern Gas Corridor), επισημαίνει ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Plamen Oresharski.

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό «Caspian Energy», ο Βούλγαρος πρωθυπουργός ανέφερε ότι τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και τα συμβαλλόμενα μέρη αναγνωρίζουν τη συμβολή του αγωγού στην περιοχή και στηρίζονται στο φυσικό αέριο που θα τους στείλει το Αζερμπαϊτζάν.
«Έχουμε προγραμματίσει την κατασκευή διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου στα σύνορα με την Ελλάδα. Στα τέλη του περασμένου έτους, είχα την ευκαιρία να παραβρεθώ στην επίσημη τελετή που έγινε στο Μπακού, όπου “έπεσαν οι υπογραφές” για την κατασκευή του TAP. Είμαι ευγνώμων που ο Αζέρος πρόεδρος Aliyev με προσκάλεσε και είχαμε μια κατ’ ιδίαν παραγωγική συνάντηση. Πιστεύω ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα λάβουν νέα ώθηση από τις νέες προοπτικές εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας που διανοίγονται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Oresharski.
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας τόνισε ότι η χώρα του καταβάλει συνεχείς προσπάθειες για τη διαφοροποίηση των ενεργειακών της πηγών, λέγοντας ότι «το δίκτυο παροχής αερίου της χώρας μας δεν έχει ολοκληρωθεί και βλέπουμε ότι παρουσιάζονται ενδιαφέρουσες επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα αυτό».
 
http://www.energypress.gr/news/Oresharski:-Shmantikos-gia-thn-energeiakh-diaforopoihsh-ths-NA-Eyrwphs-o-Notios-Diadromos

No comments: