Friday 27 March 2015

Αυξάνεται στο 1 MW το όριο για τα φωτοβολταϊκά στέγης στη Βρετανία

Νέα ώθηση αναμένεται να λάβει ο κλάδος των φωτοβολταϊκών στη Βρετανία μετά την απόφαση των αρχών να αυξήσουν το μέγιστο όριο ισχύος των φωτοβολταϊκών σε στέγες στο ένα μεγαβάτ.

Το μέτρο αφορά κυρίως τις επιχειρήσεις και αποτελεί σημαντική αλλαγή, καθώς προβλέπει παράλληλα και άνοδο του επιτρεπόμενου ορίου για τις τοπικές κοινότητες από 50 κιλοβάτ στο ένα μεγαβάτ, δίχως να απαιτούνται ιδιαίτερες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας, ενώ οι εκπρόσωποι των συνδέσμων ΑΠΕ και φωτοβολταϊκών δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι.
«Πολλές αποθήκες, εργοστάσια και γραφεία μπορούν να γλιτώσουν χρήματα από τους λογαριασμούς τους εγκαθιστώντας φωτοβολταϊκά στις στέγες», δήλωσε σχετικά ο εκπόσωπος του συνδέσμου φωτοβολταϊκών της χώρας. Τέλος, σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο Ενέργειας έκρινε ότι οι επιχειρήσεις που αλλάζουν έδρα δικαιούνται να μεταφέρουν τα φωτοβολταϊκά στις νέες τους εγκαταστάσεις δίχως να επηρεάζονται τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει.

http://energypress.gr/news/ayxanetai-sto-1-mw-orio-gia-ta-fotovoltaika-stegis-sti-vretania

No comments: