Friday 27 March 2015

Ισπανία: Δικαστήριο απορρίπτει προσφυγές κατά των αναδρομικών περικοπών στις ταρίφες των φ/β

Δικαστήριο στην Ισπανία απέρριψε δύο προσφυγές, που κατατέθηκαν από διαφορετικούς «φωτοβολταϊκούς» επενδυτές, κατά των αναδρομικών περικοπών των FiT για τα φ/β, απόφαση που ελήφθη από την κυβέρνηση τον Φεβρουάριο του 2013. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «ABC», το δικαστήριο έκρινε ότι οι περικοπές στις ταρίφες δεν ήταν αντισυνταγματικές, τουναντίον ήταν προβλέψιμες.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2013, η ισπανική κυβέρνηση προχώρησε στην μείωση των ταριφών στα έργα ΑΠΕ, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την πορεία του ετήσιου δείκτη τιμών καταναλωτή και την αύξηση του πληθωρισμού στη χώρα.
Εκείνη την εποχή, ο Ισπανός υπουργός Βιομηχανίας, Miguel Angel Soria, είχε δηλώσει ότι το μέτρο αυτό θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να εξοικονομήσει περί τα 330-340 εκατ. ευρώ. Τον Νοέμβριο του 2014 εφημερίδα «El Mundo» ανέφερε ότι Ισπανοί και διεθνείς επενδυτές, καθώς και εταιρείες ηλιακής ενέργειας κατέθεσαν συνολικά 350 προσφυγές στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, αμφισβητώντας τις αναδρομικές περικοπές στις επιδοτήσεις των έργων ΑΠΕ.
 
http://energypress.gr/news/ispania-dikastirio-aporriptei-prosfyges-kata-ton-anadromikon-perikopon-stis-tarifes-ton-fv

No comments: