Monday 25 November 2013

easyKENAK - Διαδικτυακή εφαρμογή για προσεγγιστική εκτίμηση της ενεργειακής κατάταξης ενός ακινήτου

Το easyKENAΚ είναι μια εφαρμογή μέσω web η οποία υπολογίζει εμπειρικά την ενεργειακή κατάταξη ενός ακινήτου. Για να προκύψει η κατάταξη αυτή πρέπει να εισαχθούν στην εφαρμογή κάποια βασικά στοιχεία για το ακίνητο.

Το πρώτο και βασικότερο είναι να πραγματοποιηθεί μια εγγραφή στην ιστοσελίδα https://www.easykenak.gr/?action=register 

Στην συνέχεια πρέπει να δηλωθούν τα στοιχεία του ακινήτου που μας ενδιαφέρει σε ειδικές φόρμες σε μια διαδικασία που έχει 6 στάδια.

1ο στάδιο - Δήλωση ιδιοκτησιακών στοιχείων ακινήτου.
2ο στάδιο - Επιλογή ζώνης και δήλωση τεχνικών στοιχείων.
3ο στάδιο - Σχεδιασμός κάτοψης του ακινήτου.
4ο στάδιο - Τροποποιήσεις και υπολογισμός του κελύφους.
5ο στάδιο - Παραμετροποίηση μηχανολογικών συστημάτων.
6ο στάδιο - Εκτίμηση ενεργειακής κατάταξης ακινήτου.

Για την χρήση των υπηρεσιών αυτών υπάρχει ένα μικρό κόστος το οποίο διαμορφώνεται με το πλήθος των χρήσεων που επιθυμούμε. Τα στάδια και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εν λόγω εφαρμογή μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.easykenak.gr/ 

Το easyKENAK πρόσφατα έλαβε θετική αξιολόγηση από το ΥΠΕΚΑ για την συνεργασία του με το λογισμικό ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ.

http://www.michanikos.gr/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=10869 

5 comments:

Anonymous said...

αλλο ενα τζαμπα προγραμμα για να βγαλουν την δουλεια οι φοτοκοπαδες και τα λαμογια επιθεωρητες

EnergyTechnology said...

Δεν είναι τζάμπα, αν κοιτάξετε την ιστοσελίδα αναφέρουν οτι υπάρχει ένα κόστος που ξεκινάει από 3 ευρώ ανά ΠΕΑ και μετά αλλάζει.

Anonymous said...

τα 3 ευρο ειναι πολυ λιγα οποτε σαν τζαμπα ειναι παλι δεν αλλαζει κατι

EnergyTechnology said...

Ωραία τι θές τώρα? Μου πρότειναν αυτοί που έχουν την εφαρμογή να κάνω μια παρουσίαση της εφαρμογής και την έκανα, τώρα αν εσένα δεν σου αρέσει, μπορείς να κοιτάξεις κάποιο άλλο post στο blog.

easykenak said...

Φιλε anonymous,

Είμαι ο Σταύρος Σταματούκος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Ενεργειακός Επιθεωρητής και ένας εκ των δημιουργών του easykenak.

Πραγματικά δεν ξέρω τι εννοείς λέγοντας "άλλο ένα τζάμπα πρόγραμμα για να βγαλουν την δουλεια οι φοτοκοπαδες και τα λαμογια επιθεωρητες", ίσως ξέρεις κάτι για άλλα προγράμματα που εμένα μου διαφεύγει, αλλά όσον αφορά το easykenak, θα ήθελα να σε ενημερώσω για τα εξής

α. Καταρχήν δεν είναι τζάμπα, υπάρχει κόστος χρήσης για το οποίο μπορείς να ενημερωθείς στη ιστοσελίδα. Το κόστος είναι μικρό για να ανταποκριθεί στην όλο και μειούμενη αμοιβή των μηχανικών για ενεργειακά πιστοποιητικά. Αν δε θέλει κάποιος, δεν είναι υποχρεωτικό, μπορεί να πληρώσει 400+ ευρώ (+συμβόλαιο συντήρησης) για ένα λογισμικό.

β. Το easykenak δεν είναι πολύ user-friendly σε φοτοκοπάδες -όπως τους λες- γιατί απαιτεί αναλυτική περιγραφή του κελύφους και των συστημάτων και καλή γνώση του ΚΕΝΑΚ

γ. Για την ανάπτυξη του easykenak έχουμε δουλέψει 3 χρόνια μια ομάδα μηχανικών, γράφοντας πάνω από 60.000 γραμμές κώδικα, διαβάζοντας τον ΚΕΝΑΚ λέξη-προς-λέξη και δημιουργώντας εργαλεία που κανένα εμπορικό λογισμικό της αγοράς δεν διαθέτει.

δ. Όσο για τον αν απευθύνεται σε λαμόγια ή όχι, αυτό προφανώς δεν μπορώ να το ξέρω, το easykenak είναι απλά ένα εργαλείο, το πως θα το χρησιμοποιήσει ο καθένας είναι δική του ευθύνη.

Ίσως σου ακούγεται ξένο, κάποιος να δουλεύει τόσο πολύ για να προσφέρει κάτι τόσο πλήρες, σε τόσο χαμηλή τιμή, αλλά μπορώ να στο επιβεβαιώσω, οτι ναι γίνεται.

Θα ήθελα λοιπόν να σε καλέσω να το χρησιμοποιήσεις και ότι σχόλια ή παρατηρήσεις έχεις να μας τις στείλεις στο info@easykenak.gr, με χαρά θα σου λύσουμε όποιες απορίες.

Τον διαχειριστή του site δεν τον γνωρίζω προσωπικά, απλά επειδή τον παρακολουθώ, τον παρακάλεσα πριν από μερικές μέρες να κάνει μια ενημερωτική ανάρτηση, για την οποία τον ευχαριστούμε.